Archieven

Dit bericht is 2246 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – De werkzaamheden in het kader van de kwaliteitsimpuls van het gebied rond de surfplas waren voor de organisatie van het Surfrockfestival wel even een uitdaging.

Precies op de plek waar de vorige drie edities plaatsvonden wordt nog gewerkt aan de bouw van een bezoekerscentrum. “Maar in overleg met Staatsbosbeheer, de gemeente Krimpenerwaard en andere belanghebbenden zijn we er prima uitgekomen”, lachen Barend Verburg en Wim Boon vanachter een rietkraag die de grens gaat vormen van de nieuwe locatie.

De podia en tenten worden dit jaar opgebouwd op het grote parkeerterrein naast de surfplas. “Ook een mooie plek”, aldus de organisatoren. “Het gaat wel ten koste van een aantal parkeerplaatsen, maar daarin is voorzien.” Verkeersregelaars worden ingezet om bezoekers naar een tijdelijk parkeerterrein naast het festivalterrein te begeleiden. Maar, het aantal plaatsen is beperkt dus raden Wim en Barend de festivalgangers aan toch vooral te voet, op de fiets of met openbaar vervoer te komen.

Afwisseling in muziekstijlen
Het vierde Surfrockfestival op rij belooft weer een enorme muzikale happening te worden. Bands uit de wijde omgeving staan te trappelen om een plek in de line-up te krijgen. “We hebben inmiddels meer dan veertig formaties ingeschreven en daarmee is het drie dagen durende programma zo goed als vol. Onder de deelnemende bands bekende namen als Avenue, Marvellous, popkoor Prestige en de Polderband maar ook veel jonge muziekgroepen die het grote publiek nog moeten bereiken. “Iedereen die mee wil doen krijgt op één van onze podia een kans” vertelt Barend, “en we husselen alles lekker door elkaar heen in de programmering waardoor de afwisseling in muziekstijlen groot is.”

Zaterdagmiddag is er traditiegetrouw een kindermiddag met muziek waar kinderen van houden, een enorme poppenkast, een schminkeiland, kinderkaraoke en poffertjes. En zaterdagavond wordt het muzikale programma al even traditiegetrouw onderbroken door een spectaculaire vuurspuwer.

Gratis toegang
De toegang tot het Surfrockfestival is gratis en dat is best bijzonder, want de voorzieningen die nodig zijn om alles op rolletjes te laten lopen kosten bij elkaar een flinke duit. Denk alleen al aan de huur van tenten, aggregaten en allerlei technische voorzieningen. Maar dankzij een groot aantal sponsoren uit de regio, het feit dat de formaties belangeloos meewerken, zestig vrijwilligers die hun handen ver uit de mouwen steken en de verwachte omzet uit hapjes – “we hebben dit jaar heerlijke kibbeling op het menu”, belooft Barend – en drankjes moet het lukken de begroting weer sluitend te krijgen. “Een winstoogmerk hebben we niet, ons doel is vooral een spetterend feest te organiseren waar zowel de muzikanten als het publiek het reuze naar hun zin hebben.”

Surfrock 2019 vindt plaats van vrijdag 14 juni om 17.00 uur tot en met zondag 16 juni om 23.00 uur. De surfplas ligt in Krimpen aan de Lek langs de provinciale weg N210 ter hoogte van de afslag naar Krimpen aan den IJssel. Kijk voor meer informatie over onder meer het programma op www.surf-rock.nl.

Dit bericht is 2246 keer gelezen

Deel dit:
van tot
Gepland Agenda Nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief