Archieven

Dit bericht is 1399 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Servicepunt Verenigingen Nederlek (SVN) mag terugkijken op een geslaagde jaarbijeenkomst. Daarin werd niet alleen teruggekeken op het bijna voorbije jaar, SVN blikte ook vooruit en sprak haar ambitie uit om in de toekomst Krimpenerwaard-breed sportparken te gaan beheren.

“De wil en de expertise zijn aanwezig”, sprak penningmeester Fred Wink. “De voorbije elf jaar hebben we het bewezen in Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk, waar we vier sportparken beheren. Met ons succesvolle en gewaardeerde model kunnen we ook sportverenigingen van buiten deze twee dorpen, andere sportparkgebruikers én de gemeente Krimpenerwaard met rendementsvol en duurzaam vakwerk ontzorgen. Het woord is straks aan de gemeente. Zij gaat nog dit jaar de keuze maken uit verschillende beheermodellen. Als alles gaat zoals wij hopen dan gaan we in de toekomst door het leven als SVK, Servicepunt Verenigingen Krimpenerwaard.”

De jaarbijeenkomst begon met een toespraak van SVN-voorzitter Peter Gabeler die de ruim veertig gasten welkom heette. Daarna werd stilgestaan bij de in 2019 gerealiseerde projecten zoals de bouw van nieuwe kleedkamers, een fustruimte en een terras bij voetbalvereniging Dilettant, de plaatsing van een tijdelijk clubonderkomen van jeu de boulesvereniging Nederlek, de aanleg van het verlichte schelpenpad en verschillende andere items waar SVN bij betrokken was of faciliterend en ondersteunend optrad Ook het project ‘Duurzaam &Sport’ kreeg aandacht. Doel van SVN is om haar vier sportparken te verduurzamen en uiteindelijk energieneutraal te maken.

Leuk intermezzo vormde het live-interview met twee gasten uit de topsport: de nationaal kampioenen beachvolleybal Louise Bijlsma en Elles Damsteeg. Beide dames zetten ooit op SVN’s sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk hun eerste schreden op een beachvolleybalveld. Ze vertelden op enthousiaste wijze over hun sportcarrière.

Na dit vraaggesprek reed de pizzabus voor en werden de aanwezigen een Italiaanse maaltijd aangeboden. De jaarbijeenkomst werd afgesloten met het bijwonen van de feestelijke opening van het tijdelijk clubonderkomen van JBV Nederlek en een rondleiding door dit juweeltje van zelfwerkzaamheid, tot stand gekomen dankzij een knap staaltje vrijwilligerswerk, de ondersteuning door SVN én de medewerking van gemeente Krimpenerwaard.

Dit bericht is 1399 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief