Archieven

Dit bericht is 931 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- Steeds als het publiek dacht dat het hoogste bod wel was uitgebracht wist veilingmeester Peter Haspels er nog een schepje bovenop te doen. Door zijn aanstekelijke enthousiasme wist hij bieders in de zaal er toe te bewegen hun hand toch nog een keer op te steken en zo het item van hun gading in bezit te krijgen voor een hoger bedrag dan waarvoor ze waren gegaan. Pas als Peter het gevoel kreeg dat er echt niets meer te halen was, hamerde hij af.

Dat leverde grappige taferelen op als twee bieders elkaar keer op keer probeerden af te troeven tot er één de strijd opgaf. Dat leverde ook mooie bedragen op. Wat te denken van enkele honderden euro’s voor een weekeind weg naar een vakantiehuis in het zuiden van het land of een “aangeklede” boottocht voor zes personen door de Rotterdamse havens. Maar ook een middag varen in een één of tweepersoonskano, het aanbod om een dagdeel te komen klussen of een pannenkoekenfeest aan huis bracht meermaals tientallen euro’s op.

Een talentenveiling is een veiling waarop geen spullen geveild worden, maar talenten van gemeenteleden. Een talent kan bijvoorbeeld een avondje oppassen, de tuin doen, auto’s wassen of een privé concert zijn. Ook een fotoshoot of een dagje uit kan als talent geveild worden.

De items die afgelopen zaterdag 1 oktober waren ingebracht door leden van de Nederlands Hervormde Kerk werden tijdens de veiling in ’t Voorhof aangeboden en bij opbod verkocht. De veiling maakte deel uit van de Najaarsbeurs in het kerkgebouw, die verder werd gevuld met een boeken en platenmarkt, een rommelmarkt en de verkoop van allerlei soorten handwerken. Vanzelfsprekend gingen er ook vers gemaakte lekkernijen zoals koeken en cake, pannenkoeken en broodjes hamburger over de toonbank.

De opbrengt, die geheel ten goede komt aan de kerkgemeenschap, bedroeg uiteindelijk meer dan zevenduizend euro. “Een geweldig bedrag” aldus één van de organisatoren.

Dit bericht is 931 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief