Archieven

Dit bericht is 3865 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- Het monumentale pand aan de Dorpsstraat 114 in Krimpen aan de Lek heeft een geschiedenis van rond tweehonderd jaar achter zich. Ooit was het een woonhuis waarachter de bewoners een uitspanning met een muziektent en een kleine dierentuin exploiteerden.

Oudere plaatsgenoten herinneren zich ongetwijfeld nog de slijterij van Wijnhuis Den Boer, nu gevestigd in het winkelcentrum, waar Adri en Adriaan Kleinendorst achter de toonbank stonden. Vaste klanten kwamen er niet alleen graag voor een fles wijn of een kruik jenever, maar vooral ook voor een gezellig praatje.

Nadien begon Anton de Wilde, uitbater van het achter het pand gelegen partycentrum Het Koetshuis er eetcafé Het Dijckhuys en weer later was café ’t Haagie er enige jaren in gevestigd.

De laatste horecagelegenheid was restaurant Aan de Lek, waar voornamelijk oer-Hollandse gerechten werden geserveerd. Dat was helaas geen lang leven beschoren, want een paar maanden na de opening ging vanwege corona de deur op slot.

Gezelligheid staat voorop
Dorpsstraat 114 stond geruime tijd te huur en dat kwam Jos Raateland en Truus van Buuren ter ore. Zij waren op zoek naar een pand om een eigen horecagelegenheid te beginnen. Aanvankelijk keken ze rond in hun woonplaats Lekkerkerk, maar daar konden ze geen geschikte locatie vinden. In Krimpen aan de Lek voelden zij zich meteen thuis. “Aan de inrichting hoefden we nauwelijks iets te veranderen, dus we konden zo beginnen.”

Jos en Truus leerden elkaar nog niet lang geleden kennen in het Lekkerkerkse uitgaansleven en besloten het samen gezellig met elkaar te willen hebben en die gezelligheid met anderen te willen delen.

Tekst gaat verder onder foto

Jos, inmiddels al weer geruime tijd met pensioen houdt van koken en Truus die een eigen vertaalbureau heeft, is een kenner van wijn. Zo kwamen ze op het idee een wijn- en tapasbar te beginnen die ze de naam Wine o’Clock gaven. “Geïnspireerd op een gelijknamig etablissement in Praag, dat door een vriendin van mij wordt gedreven” vertelt Truus.

Zuid-Europese landen
“Kom gezellig langs voor een wijntje (of biertje) met tapas of reserveer voor onze High Wine of High Tea, zodat we deze met verse ingrediënten voor je kunnen bereiden” nodigen Jos en Truus hun gasten uit.

Jos laat zich in de keuken inspireren door tapasrecepten uit meerdere Zuid-Europese landen. Deze week is Spanje het thema van onze High Wine, met o.a. paprikasoep, paella, Albondigas, vlees-, garnalen- en oesterzwamballen, gefrituurde garnalen, tonijn uit Cadiz en meloen met Serranoham.

Reserveren
Zomaar binnenlopen kan, maar het is prettiger vooraf te reserveren, zeker als het om een wat groter gezelschap gaat. “We zijn nog maar ruim een week open, maar inmiddels hebben we al een vrijdagmiddagborrel, een verjaardag, een reünie en een huwelijksfeest georganiseerd”, sommen ze op. Het nieuws dat in Krimpen aan de Lek een nieuwe bar is geopend verspreidde zich via sociale media snel onder de fijnproevers.

Kijk voor alle mogelijkheden, de menukaart, de prijzen en de openingstijden op www.wineoclock.nl. Je kunt reserveren via de website of gewoon even bellen.

Dit bericht is 3865 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief