Archieven

Dit bericht is 1564 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Muziekvereniging Tavenu bracht in het pinksterweekend een uitwisselingsbezoek aan het Zuid-Duitse Weil der Stadt en de Musikverein Stadtkapelle aldaar. In het kader van het 190-jarig bestaan van het Duitse harmonieorkest waren de Schoonhovense muzikanten uitgenodigd het Frühlingsfest bij te wonen en gaven daar enkele concerten.

Bij de officiële ontvangst ontvingen alle Taevenu-reizigers als cadeau een bierpul mét een fles speciaal jubileumbier. Namens Tavenu overhandigden voorzitter Ria Sterrenburg en secretaris Margot Kuzee aan Klaus Walter, voorzitter van de Musikverein Stadtkapelle Weil der Stadt, een bijzondere Schoonhovense Fonteynkoek in de vorm van de cijfers 190.

Daarnaast ontvingen de voorzitter en dirigent van Weil der Stadt ieder een sleutelhanger in de vorm van een zilveren stemvork.

Namens de gemeente Krimpenerwaard ontving de jubilerende vereniging een Stolwijkse kaas.

De eerste contacten tussen beide muziekverenigingen bestaan al circa twintig jaar. In 2003 vond de eerste uitwisselingsreis plaats naar Duitsland. Sindsdien hebben de verenigingen elkaar al enkele keren bezocht.

Daarnaast bezoekt Tavenu met haar dweilorkest De Hazepoten ook soms de Weiler Fasnet met haar grootse carnavalsoptocht van Zuid-Duitsland.

Ria Sterrenburg en Klaus Walter roemden de geweldige vriendschappelijke banden tussen beide muziekverenigingen en spraken de wens uit dat dit nog vele jaren zal blijven bestaan.

Dit bericht is 1564 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief