Archieven

Dit bericht is 2804 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De 21 jarige student Ruben van Rumpt volgt de opleiding tot uurwerkmaker op de Vakschool. Daarnaast valt hij op door zijn gave om prachtige tekeningen te maken. Onlangs mocht hij aan Koning Willem-Alexander een door hem gemaakt portret presenteren. Monnikenwerk heeft hij verricht door de tekening te maken met de zin ‘125 jaar Vakschool Schoonhoven’.

De talentvolle scholier heeft duizenden volgers via Instagram waar hij regelmatig zijn tekeningen deelt. Het was op de Vakschool ook niet ontgaan dat zij een tekentalent in huis hebben. Daarom werd hij gevraagd om een pentekening te maken van Willem-Alexander. “Omdat het motto van de school is ‘Happiness is Handmade’, hebben ze mij gevraagd dit te maken. Het leek hun wel een aparte verrassing voor de Koning”, maakt de bescheiden leerling duidelijk. Het tekenen met tekst heeft Ruben bedacht in zijn eindopdracht voor kunst. “Ik heb toen twee portretten gemaakt van Michael Jackson. Ik wilde origineel zijn en heb de tekeningen gemaakt met teksten van zijn liedjes.”

Tekst
Om te komen tot het gewenste eindresultaat wordt eerst een grove schets gemaakt. Daarna gaat de talenttekenaar aan de slag om, met de gekozen tekst, de tekening te voltooien. “Ik moet daar continue goed over blijven nadenken, waar meer of minder tekst moet komen. donkere vlakken maak ik door teksten over elkaar heen te schrijven. Het duurde even voordat uw verslaggever door had dat de computer echt niet gebruikt wordt. “Ik gebruik alleen de computer om het plaatje te zien wat ik wil tekenen. Alles gebeurt met de hand.” Monnikenwerk dus!

Baard
Het gemaakte portret is niet meegeven aan de Koning maar heeft een mooie plaats gekregen in de computerruimte. “De onthulling ging zo snel, jammer dat ik hem verder niet heb kunnen spreken. Het was een snelle woordenwisseling en daarna moest ie gelijk weer door”, aldus van Rumpt. “Ik ben heel tevreden over het eindresultaat, zeker van een afstand. Weinig tot geen fouten gemaakt. Het moeilijkste stukje was de baard van de Koning. Daar had ik het meeste moeite mee.”

Opleiding
Voordat Ruben besloot uurwerkmaker te worden, volgde hij eerst een jaar de opleiding Industrieel Ontwerper aan de HBO in Rotterdam. “Het was toch niet wat ik ervan verwachtte. Het had meer met techniek en materialen dan met tekenen. Daarom heb ik na een jaar gekozen voor deze opleiding. Onder andere vanwege mijn voorliefde voor horloges. Het grappige is dat het hier op de Vakschool niet gaat om het ontwerpen, maar juist om het repareren.” Op de vraag of Ruben dan toch niet de verkeerde opleiding volgt antwoord hij resoluut nee. “Ik vind de opleiding leuk en zie het tekenen als aanvullende hobby waarmee ik me later kan onderscheiden.”

Open dagen
Regelmatig worden bij de Vakschool open dagen gehouden. Ruben van Rumpt is een echte ambassadeur van de school. “Het is veel praktijk en met je handen bezig zijn. Je bent creatief bezig en je leert tijdens het ‘doen’. De eerstvolgende open dag is dinsdag 10 maart van 15.00 tot 20.00 uur. Ondertussen is Ruben bezig met het tekenen van een ontwerp voor een ‘Grönefeld horloge’. “Dat is een Nederlands merk van twee broers die erg goed aan de weg timmeren.” En zo maakt de jonge tekenaar zich steeds bekender in de wereld van de horlogerie. Dat doet ie goed. 

Ruben van Rumpt was zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te gast in de radio-uitzending bij RTV Krimpenerwaard. Het item is terug te beluisteren via uitzending gemist.

Dit bericht is 2804 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Tekentalent Ruben verricht monnikenwerk met cijfers en letters

  • Ik was als telexist werkzaam tijdens mijn militaire dienst in 1967/1968. In de Kerstnacht bleven alle telexen doorrammelen en ‘s morgens had dit een prachtige, meest op Kerst gebaseerde tekening tot gevolg.
    Hoewel ik van alles heb nagezocht kan ik geen van dergelijke tekeningen vinden op het internet.
    Het zou me een groot genoegen zijn wanneer iemand een verwijzing naar dergelijk kunststuk heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief