Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1985 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Bezoekers van de Crimpenhof kunnen direct na binnenkomst in het Krimpense winkelcentrum hun lichaamstemperatuur laten bepalen bij een scanapparaat.

Manager Jan van der Wildt van de Crimpenhof heeft zes van dergelijke apparaten geïnstalleerd, ter vergroting van het veiligheidsgevoel van de klanten in deze tijd van corona.

Bezoekers van het winkelcentrum gaan voor de camera staan en houden hun gezicht binnen de aangegeven contouren in beeld. Vervolgens wordt de temperatuur weergegeven. “Het apparaat hanteert een kleine marge van 0,3 procent. Zo kan je werkelijke temperatuur nét iets hoger liggen”, legt Van der Wildt uit aan RTV Rijnmond.

Hij zegt dat de camera geen medisch apparaat is en dat mensen bij klachten uiteraard een dokter moeten raadplegen.

De meting in het winkelcentrum is niet verplicht. Het is de bedoeling dat bezoekers uit eigen beweging rechtsomkeert maken als ze koorts hebben. Aan handhaving doet Crimpenhof niet. “We rekenen erop dat mensen gezond verstand hebben en denken: koorts is de eerste aanwijzing voor een besmetting, ik ga weg.”

Van der Wildt liep tegen de scanners aan tijdens een bezoek aan China. In dat land worden de burgers op vele manieren in de gaten gehouden, onder meer met camera’s met gezichtsherkenning. Die functie zit ook in het Krimpense apparaat, maar wordt niet gebruikt, zegt de manager. “Dan ben ik strafbaar en daar zit ik niet op te wachten.” Met een uitdraai via een usb-stick laat hij zien welke gegevens wél worden geregistreerd. “Er staat alleen ‘visitor’. Je ziet geen foto’s. En je ziet de temperatuur.”

Bron: RTV Rijnmond.

Dit bericht is 1985 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief