Archieven

Dit bericht is 1304 keer gelezen

HAASTRECHT – Tennisvereniging Bergvliet in Haastrecht heeft de afgelopen maanden qua activiteiten op een laag pitje gedraaid. Gedurende de eerste weken van de coronacrisis was het park geheel gesloten.

De banen zijn wel speelklaar gemaakt, maar de netten niet opgehangen, omdat moest worden voorkomen dat al te enthousiaste leden toch een balletje gingen slaan, ondanks het verbod: ook voor een tennisvereniging gelden de afgekondigde maatregelen. Daardoor heeft de vereniging natuurlijk ook veel barinkomsten moeten missen. Competities zijn vervallen of uitgesteld en ook het doorgaan van de open toernooien is nog onzeker.

Volgens voorzitter Bert van Noord is het nu de kunst om de liquide middelen scherp in het oog te houden. “We maken als vereniging nu gebruik van elke versoepeling van maatregelen om de tennis- en padelactiviteiten weer op te pakken, waarbij we natuurlijk de RIVM-maatregelen opvolgen.”

Tennis en padel kan weer normaal worden gespeeld, de jeugdleden zijn alweer enige tijd aan het trainen, toss-avonden zijn herstart en ook de trainingen van seniorleden worden weer verzorgd. Het organiseren van deelname aan de KNLTB-competitie 2020 van 7 september tot en met 25 oktober is in volle voorbereiding en dat geldt ook voor de tennis- en padel-clubkampioenschappen. Ook is onlangs de inschrijving voor het open toernooi geopend.

Basisscholen
Alle basisscholen in Nederland zijn verplicht voor de kinderen buitenactiviteiten ontwikkelen. Zo maken de basisscholen van Haastrecht sinds enkele weken gebruik van het tennispark. De vereniging werkt hier graag aan mee en het park wordt het onderwijs kosteloos beschikbaar gesteld.

Nu in deze coronatijd nog niet alle sporten toegankelijk zijn (bijvoorbeeld voetbal), gaan mensen op zoek naar een, al of niet, tijdelijk alternatief; tennis en padel bieden daarvoor een mogelijkheid. Dat die behoefte reëel aanwezig is blijkt uit het door de vereniging geïntroduceerde kennismakingslidmaatschap. “Voor dit lidmaatschap ben je gedurende drie maanden voor ongeveer 50 euro volledig lid van onze vereniging en kun je onbeperkt sporten, zoveel je wilt”, stelt Bert van Noord. Van deze mogelijkheid wordt al veel gebruik gemaakt. Met al deze activiteiten en nog te ontwikkelen activiteiten verwacht de tennisvereniging nog een – in sportief en financieel opzicht – goed seizoen te kunnen draaien.

Verlichting
Vlak voor de uitbraak van het virus is het besluit genomen door de Algemene Ledenvergadering van de tennisvereniging om het gehele park van led-verlichting te voorzien en zonnepanelen te plaatsen. De verlichting is onlangs operationeel geworden. Hiervoor moesten vrijwilligers wel enkele lichtmasten recht zetten en beter funderen.

Led-verlichting is kwalitatief een veel betere verlichting dan die er was. De lampen kunnen optimaal op alle hoeken en plekken worden gericht en geven op elke baan gelijkmatiger licht. Eerder deze maand werd de verlichting op de tennisbanen feestelijk in gebruik genomen. De 45 zonnepanelen zullen binnen enkele weken op het dak van het clubhuis geplaatst worden. Hiermee wordt de tennisvereniging grotendeels zelfvoorzienend in eigen stroom.

Bij de financiering is gebruik gemaakt van subsidies en garantstelling door de overheid en wordt de schuld in enkele jaren uit de opbrengst van de zonnepanelen afbetaald.

Dit bericht is 1304 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief