Archieven

Dit bericht is 1657 keer gelezen

GOUDA – In de speciaal ingerichte teststraat van Promen in Gouda zijn afgelopen week 94 medewerkers van het sociaal werkbedrijf getest op corna. Zaterdag werd bekend dat daarbij zeven medewerkers positief hebben getest, waarvan er zes werkzaam zijn op de FSSC-afdeling die al sinds 21 juli preventief is gesloten. Daarnaast bleek één medewerker van een andere productieafdeling besmet.

Promen ziet na overleg met de GGD geen aanleiding om verdere maatregelen op deze afdeling te treffen. Personen die uit het bron- en contactonderzoek van deze medewerker zijn gekomen, worden volgens de landelijke richtlijnen gemonitord.

In totaal waren 120 medewerkers opgeroepen om zich te komen laten testen.

Vanaf woensdag 5 augustus wordt het werk op FSSC-afdeling in Gouda weer gefaseerd hervat. De quarantaineperiode van 14 dagen is dan verstreken en er wordt in kleine groepen opgestart. Het ventilatiesysteem blijft vooralsnog uitgeschakeld totdat het nadere onderzoek hiernaar is afgerond.

Directeur Frank Rossel: “We zijn heel blij dat zoveel mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep om te komen testen en dat we het merendeel van de collega’s gerust hebben kunnen stellen. Het nut van de teststraat op locatie heeft zich bewezen en de samenwerking met de GGD is in aanloop naar vorige week donderdag én daarna heel plezierig verlopen. Uiteraard houden we contact met hen over de stand van zaken bij Promen.”

Dit bericht is 1657 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Teststraat Promen brengt nog eens zeven coronabesmettingen aan het licht

  • ik hoop dat er goed wordt opgelet met het veilig houden

    en dat de regels streng worden na geleefd
    want ik ben goed getest maar wel bang
    ik ben Anke Verkaaik en gebruik de computer van Ton

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief