Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 841 keer gelezen

HAASTRECHT – Tributeband The Doors in Concert brengt zaterdag 6 november in Theater Concordia in Haastrecht een hommage aan de legendarische The Doors en hun zanger en icoon Jim Morrison.

Het concert voert tereug naar de hoogtijdagen van de band, eind jaren zestig, met nummers als Light my Fire, Love her Madly, L.A. Woman en Riders on the Storm. Een authentieke beleving en originele instrumenten zijn het handelsmerk van de muzikanten. De zanger heeft de looks en stem van Jim Morrison, de toetsenist vertoont verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, de gitarist speelt en klinkt als Robby Krieger en de drummer kan John Densmore tot in de finesses benaderen.

De band gebruikt uitsluitend originele instrumenten om de sound van de live-concerten van The Doors te evenaren, zoals de Vox Continental, Gibson G-101 en de Gibson SG. Vanzelfsprekend speelt de toetsenist de baspartijen met zijn linkerhand op een historisch correcte Fender Rhodes Piano Bass met silver- of goldtop, net als Ray Manzarek. Hiernaast gebruikt de band oude Fenderversterkers en originele microfoons.

“Het geluid van The Doors op het podium was vaak interessanter en puurder dan dat van de studio-uitvoeringen”, aldus de bandleden. Ze laten zich inspireren door de verschillende live-cd’s van de concerten Live at the Aquarius Theatre, Live in Pittsburgh, Live in New York, Live in Stockholm, Live at the Matrix en In Concert.

The Doors in Concert begint zaterdag 6 november om 20.15 uur in Theater Concordia. Kaarten (à 25,- euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Dit bericht is 841 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief