Archieven

Dit bericht is 805 keer gelezen

P1020041SCHOONHOVEN – In het Cultuur Station is de afgelopen tijd druk geoefend voor de opvoering van ‘Medea’. Een tovenares uit de Griekse mythologie , die al jaren regisseuse Evelien Isphording fascineert. Zij is eigenaresse van Theatrique en heeft van dit aloude verhaal een eigentijdse bewerking gemaakt.
In gesprek met RTV Krimpenerwaard brengt de enthousiaste Evelien allereerst goed nieuws: “ons huurcontract is met een jaar verlengd tot augustus 2020. Dat betekent dat we nog anderhalf jaar zeker zijn om het Cultuur Station verder uit te bouwen. De theaterlessen van Theatrique voor de kidsgroepen lopen erg goed. Dat geldt tevens voor de aanmeldingen van de musical Mathilde. Voor de muziekgroepen van Marlou Koevoets is veel belangstelling. Kunstenaar Bram Herens geeft iedere donderdag schilderlessen en onlangs is het Foto Station van Monique Baan begonnen.” Genoeg te doen dus in het bruisende Station aan de Spoorstraat.
Het zijn drukke weken voor Theatrique. “Ik heb acht voorstellingen in twee weken tijd, dat is behoorlijk wat”, geeft Evelien aan. “Ik werk in blokken van drie maanden die worden afgesloten met een voorstelling. Op dit moment ben ik druk met het stuk Medea, die wordt opgevoerd door de groep volwassenen. Ik heb deze oude Griekse tragedie herschreven naar een modern, eigentijds stuk. Het verhaal en de principes zijn intact gebleven. Ik ben er trots op wat tot nu toe met de spelers bereikt is. Een vlot, dynamisch stuk vol met liefde, macht, jaloezie en wraak.”
Medea wordt aankomend weekend tweemaal opgevoerd. Op zaterdag 6 april om 20.15 uur in de scholengemeenschap het Schoonhovens College aan de Albert Plesmanstraat. De volgende dag, zondag 7 april, is er om 14.30 uur een middagvoorstelling in het Muziekhuis Oudewater. Belangstellenden zijn van harte welkom. Kaarten kosten 4,50 euro. Reserveren kan via www.hetcultuurstation.nl.
P1020044

Dit bericht is 805 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief