Archieven

Dit bericht is 1379 keer gelezen

LEKKERKERK – Kinderen van de basisscholen in Lekkerkerk ontvangen van de oranjevereniging een rugzak met daarin attributen en suggesties om thuis met familie en vrienden feest te kunnen vieren op Koningsdag. “Spijkerpoepen, koekhappen, ballonnen trappen, geluidenspel en nog veel meer”, somt voorzitter Albert de Haaij de mogelijkheden op.

Oranjevereniging Oranje-Nassau had dit jaar graag weer een uitbundig Koningsdagprogramma gepresenteerd voor heel het dorp, maar het coronavirus staat dit opnieuw in de weg.

De Haaij: “Toch hebben we ons best gedaan om er een passend coronavrij feest van te maken, helaas zonder buitenactiviteiten. We zijn er in geslaagd een aantrekkelijk programma samen te stellen. Zo zijn er leuke prijzen te winnen bij de raam-versier-wedstrijd en is er een speurtocht. Natuurlijk is het extra feestelijk als iedereen op 27 april de vlag uithangt met oranje wimpel. Om 9.55 uur luidt de kerkklok en om tien uur gaan we met z’n alleen naar buiten om twee coupletten van het Wilhelmus te zingen. In de rugzak van de kinderen zit een fluitje, waarmee ze mee kunnen doen op de wijs van het volkslied. Zo vragen we aan iedereen om er een echte Lekkerkerkse Koningsdag van te maken. Als het avond wordt doen we allemaal mee aan ‘Lekkerkerk verlicht’ en zetten we een lampion in de tuin of voor het raam.”

Bekijk het volledige programma op de website van Oranjevereniging Oranje-Nassau.

“Volgend jaar weer een feest als vanouds”, belooft De Haaij.

Dit bericht is 1379 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief