Archieven

Dit bericht is 1043 keer gelezen

Marjolein van Till voor De Bakplaats

Marjolein van Till voor De Bakplaats

AMEIDE – Door veel fans van ‘Heel Holland Bakt’ wordt het seizoen 2017 als beste en leukste tot nu toe ervaren. Afgelopen zaterdagmiddag waren de meeste kandidaten van deze editie te vinden in Ameide. Met het aansnijden van een prachtige taart werd ‘De Bakplaats‘ van Marjolein van Till officieel geopend.

De Bakplaats is een combinatie van een bakkerij, winkel en koffiezaak. “Vanaf zaterdag 19 januari zijn we al geopend, eerst een periode op proef”,  vertelt Marjolein afgelopen zaterdagmiddag in de uitzending bij RTV Krimpenerwaard. “Het is vanaf het begin ongelooflijk druk geweest.” Het lijkt dan ook dat de bakster precies op het juiste moment de zaak geopend heeft. Het voorziet duidelijk in een behoefte. Enige domper is onlangs de inbraak geweest. “De uiteindelijke schade viel mee maar het geeft zoveel gedoe. En de gedachte dat ze aan je spullen hebben gezeten is niet leuk.”

De medekandidaten van het Heel Holland Bakt seizoen 2017

De medekandidaten van het Heel Holland Bakt seizoen 2017

Na een kort nachtje slapen en een dosis gezonde spanning werd alles voor de opening in gereedheid gebracht. “In De Bakplaats kan ik niet alle genodigden kwijt. Daarom hebben we, voor de deur, een grote tent gezet”, aldus de licht gespannen taartenbakster. Uiteindelijk om 15.00 uur was het zover. Vergezeld door een snijdende, koude oostenwind hield Marjolein voor de aanwezigen een toespraak. Daarin blikte ze terug op haar ‘Heel Holland Bakt’ avontuur en werden diverse mensen, die haar steunen en helpen, bedankt om deze droom te hebben kunnen realiseren. De officiële openingshandeling werd verricht samen met vijf bakmaatjes uit het seizoen 2017. Dit waren Corrie, Heidi, Ine, Gwenn en Rik. Voor velen nog bekende gezichten waarvan sommigen, net als Marjolein, dagelijks actief zijn met bakken. Dat de taart heerlijk smaakte moge duidelijk zijn.

De Bakplaats van Wat bakt Marjolein is te vinden in Ameide, Aaksterveld 2. Openingstijden van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur.

Foto’s: Laura van Till

774A7466

Dit bericht is 1043 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief