Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1717 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Bij de gemeente Krimpenerwaard zijn tot nog toe tien aanmeldingen binnengekomen van inwoners die met oud & nieuw met carbid willen gaan schieten. Dat vertelde burgemeester Roel Cazemier zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard. Aanmelden kan nog tot 17 december.

Carbidschieten is geen vuurwerk en valt daarom niet onder het landelijke vuurwerkverbod voor de komende jaarwisseling. Het is aan gemeenten zelf om ze het wel of niet toestaan. In Krimpenerwaard mag het, al geldt er wel een meldplicht. “Waar ga je dat doen, in welke richting ga je schieten en welke materalen worden er gebruikt, dit soort zaken bespreken we met de melder”, aldus de burgemeester.

Carbidschieten is in Krimpenerwaard toegestaan op oudejaarsdag van tien uur ‘s morgens tot zonsondergang. Er geldt een een afstand van tenminste 75 meter van woonbebouwing en niet in de buurt van dierenverblijven. De melkbussen mogen niet groter zijn dan vijftig liter en er mogen geen deksels of soortgelijke projectielen worden gebruikt om af te vuren. Wat wel gebruikt mag worden zijn bijvoorbeeld (voet)ballen. Cazemier: “Als er aan alle regels wordt voldaan, mag er inderdaad geknald worden op oudejaarsdag, natuurlijk met inachtneming van de coronamaatregelen.”

Dit bericht is 1717 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief