Archieven

Dit bericht is 1725 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Voor de tiende keer vond zaterdag onder een stralende zon de Sloepentocht voor mensen met een beperking op de Reeuwijkse plassen plaats. Deze tocht wordt jaarlijks georganiseerd door de Lionsclub Krimpenerwaard waarbij de club wordt geholpen door talloze vrijwilligers. Diverse bedrijven en instellingen in de regio zorgen daarbij voor de noodzakelijke financiële ondersteuning.

Zo’n tachtig mensen met een beperking in de Krimpenerwaard en hun begeleiders/sters arriveerden zaterdagmorgen bij het Wapen van Reeuwijk. Hier werden ze ontvangen door een delegatie van vrijwilligers en de leden van de Lionsclub Krimpenerwaard. De deelnemers ontvingen een T-shirt met daarop het speciale Sloepentochtlogo, een flesje koel water en een zwemvest voor de veiligheid.

De Lionsclub mocht bij de organisatie ook dit jaar weer rekenen op de steun van Bianca Schram, Arjenne Timmer, de stichting Plons en een groot aantal vrijwilligers. Ook EHBO-ers en medewerkers van de brandweer en politie waren in speciale boten paraat terwijl bedrijven en instellingen in de regio de dag financieel mogelijk maakten.

De dag werd geopend door deelnemer Ronald van Nes die de president van de Lions, Frank Heldoorn, aankondigde. Heldoorn verzorgde het openingswoord, waarna vice president Mark Scholte met een ‘heeft iedereen er zin in?’ de microfoon overnam. De sfeer zat er dan al snel in. De deelnemers werden in groepen verdeeld en om verbranden te voorkomen ingesmeerd met zonnebrandcrème om daarna, samen met hun begeleiders/sters, in te schepen. De eigenaren van de achttien sloepen, die hun boten belangeloos inzetten, stonden zelf aan het roer.

Dan volgde, onder veel bekijks vanaf de wal, een vaartocht van ruim twee uur over de Reeuwijkse plassen en aangrenzende sloten. De zon scheen krachtig, er was nauwelijks wind en er werd aan boord volop gezongen en gelachen. Bij terugkeer voor de lunch, in het haventje van Het Wapen van Reeuwijk, werden de deelnemers door artiest Peter Dons uit Ammerstol met Nederlandse hits verwelkomd.

Na een uitgebreide lunch sloot Mark Scholte de dag af en bedankte alle vrijwilligers voor hun bijdrage. Vervolgens ontvingen alle deelnemer een mooi kompas met logo als aandenken aan de dag en een meer dan goed gevulde goodiebag om daarna weer huiswaarts te keren.

Scholte kijkt tevreden terug op een wederom geslaagde editie van de jaarlijks Sloepentocht: “Het is elk jaar weer een feest om deze dag mee te maken. En dat geldt echt niet alleen voor de deelnemers maar óók voor de vrijwilligers. Afgelopen week hebben we nog even getwijfeld of we de dag in verband met de hitte wel door moesten laten gaan. Achteraf is gebleken dat het water vandaag de beste plek was om te vertoeven. We hopen dat we ook volgend jaar weer zo’n mooie, zonnige dag krijgen…. want één ding is zeker, volgend jaar gaan we op voor de elfde uitvoering.”

Dit bericht is 1725 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief