Archieven

Dit bericht is 683 keer gelezen

schaardijkKRIMPEN A/D IJSSEL – Tussen 4 maart en 3 mei is de Schaardijk in de Krimpense Stormpolder doordeweeks afgesloten tussen 7.00 en 17.00 uur. Dit vanwege de aanleg van een werkterrein voor de sanering van het voormalige EMK-terrein.
De afsluiting geldt tussen Schaardijk 15 en Stormpolder 7/8. Het verkeer wordt middels borden omgeleid. De omleiding loopt vanaf de Industrieweg via de Van Utrechtweg richting de Schaardijk.
De maatregel is nodig omdat aannemer Dura Vermeer start met grondwerk op het voormalige gemeentedepot aan de Schaardijk. Dit ten behoeve van de aanleg van een werkterrein. Het werkterrein wordt vochtig gehouden om verwaaiing van stof- en gronddeeltjes te voorkomen.
Omdat de grond plaatselijk verontreinigd is met zware metalen, pcb’s en een geringe hoeveelheid asbest, is een beperkte bodemsanering van het voormalige gemeenteterrein noodzakelijk. Het verontreinigde deel van de ontgraven grond wordt afgevoerd naar een erkende verwerker. Dit vindt plaats in enkele afgesloten vrachtauto’s. De kwaliteit van de overige grond is zodanig, dat deze binnen het project mag worden hergebruikt. Deze grond wordt toegepast om het aan de overzijde van de Schaardijk laaggelegen terreindeel op te hogen.
Vanaf maandag 6 mei tot einde 2021 is het eerdergenoemde deel van de Schaardijk continu afgesloten. Dat is noodzakelijk voor het uitvoeren van de grootschalige bodemsanering van de Stormpolderdijk, oftewel het voormalige EMK-terrein. Zie ook www.stormpolderdijk.nl.

Dit bericht is 683 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief