Archieven

Dit bericht is 3928 keer gelezen

LEKKERKERK – Vanwege het coronavirus zijn alle koningsdagactiviteiten dit jaar geschrapt, maar Oranjevereniging Oranje-Nassau in Lekkerkerk heeft toch iets bedacht om een alternatief programma op maandag 27 april aan te kunnen bieden.

Centraal thema is ‘saamhorigheid’, zo laat de Oranjevereniging weten. “Ieder gezin voor zichzelf dit jaar en daarom helaas geen reuring op het dorp. Om toch onze saamhorigheid in deze zware tijden tot uiting te brengen, hebben we een aantal alternatieven bedacht. We roepen iedereen op om op Koningsdag met vlag en wimpel uiting te geven aan het thema. Wij steken met iedereen ook de vlaggen uit in het centrum van ons mooie dorp.”

Kinderen worden uitgenodigd om de kleurplaat uit het programmablaadje zo mooi mogelijk in te kleuren. Wie hier vervolgens een foto van stuurt naar info@ov-oranjenassau.nl maakt kans op een leuke prijs. De kleurplaat is ook te downloaden vanaf de website van de oranjevereniging.

Verder vraagt de oranjevereniging dorpsbewoners om voor een raam van hun woning een ‘koningsdagwaardige’ versiering aan te brengen. “Dit kan een presentatie zijn van de al eerder tentoongestelde beren of een zelf bedachte creatieve Koningsdag-uiting of misschien willen inwoners hun huis wel oranje oppimpen. De tien mooiste presentaties ontvangen van ons na Koningsdag een lekkere taart en uiteraard eeuwige roem.”

Tevens verwijst de Oranjevereniging naar het landelijke programma van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen.

Bij RTV Krimpenerwaard staat het televisieprogramma ‘Uit de oude doos’ op 27 april volledig in het teken van Koninginnedag/Koningsdag. Met filmpjes van eerdere vieringen in diverse kernen van de gemeente.

Dit bericht is 3928 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief