Archieven

Dit bericht is 2001 keer gelezen

STOLWIJK – Over de toekomst van Ons Polderbad is in Stolwijk een discussie ontstaan waarin betrokkenen elkaar over en weer verwijten maken. De discussie wordt voor zover bekend tot dusverre niet met elkaar aan tafel gevoerd. De standpunten van partijen worden uiteengezet in berichten op Facebook, een huis aan huis bezorgde brief en persberichten naar lokale media.

Een groep verontruste burgers verwijt het bestuur van de Stichting Vlister Openlucht Baden (kortweg VOB) de exploitatie van het Stolwijkse zwembad te verwaarlozen om te kunnen investeren in openluchtbad De Loete in Haastrecht dat eveneens eigendom is van VOB. Dat zou onder meer gebeuren door personeelsleden die al jarenlang werkzaam zijn in Stolwijk te ontslaan of over te plaatsen naar Haastrecht.

Ook zou de zwemvereniging ZPS, die al sinds mensenheugenis gebruik maakt van het bad beperkingen worden opgelegd. Om de clubkas te spekken runt ZPS bijvoorbeeld een ‘snoephok’ in het zwembad en dat zou moeten verdwijnen. “Een voorbode van uiteindelijke sluiting van Ons Polderbad”, vrezen de Stolwijkers. Zij roepen hun plaatsgenoten op een petitie te ondertekenen die op 4 februari voorafgaande aan de gemeenteraadsvergadering aan het gemeentebestuur zal worden aangeboden. Daarin vragen zij het gemeentebestuur handelend op te treden en het bestuur van VOB tot maatregelen te dwingen waarin het behoud van het zwembad voorop staat.

Het bestuur van de Stichting VOB laat in een persbericht weten zich absoluut niet te herkennen in de uitgesproken zorg dat het voortbestaan van Ons Polderbad in het geding zou zijn. “Integendeel”, zo schrijven zij.We hebben afgelopen jaar nog forse investeringen gedaan in duurzame energieopwekking in het zwembad en zijn met het personeel van beide baden in gesprek om een team te vormen dat zowel in Stolwijk als in Haastrecht kan worden ingezet. Met verenigingen zoals ZPS willen we nieuwe afspraken maken die passen in een gezonde exploitatie en die uitgaan van ieders eigen verantwoordelijkheid. VOB is er niet om ZPS in verhulde vorm te sponsoren. VOB is er om ZPS te faciliteren en het zwembad tegen een redelijk tarief beschikbaar te stellen. VOB moet er immers ook voor zorgen dat ruim 100.000 jaarlijkse gebruikers van beide baden tegen een redelijke prijs van het zwembad gebruik kunnen maken en kunnen rekenen op veilig zwemwater, goed toezicht en voldoende voorzieningen in beide baden. De suggestie dat in Ons Polderbad de stop uit het bad zou worden getrokken berust op geen enkele waarheid.”

Vooralsnog lijkt de hele discussie een storm in een bad water. Wie er gelijk heeft zal nog moeten blijken. De zomer komt er aan en hopelijk kunnen alle Stolwijkers dan weer met veel plezier een frisse duik nemen in Ons Polderbad.

Dit bericht is 2001 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief