Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1432 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Een toneelstuk instuderen voor de gebruikelijke najaarsuitvoering met Bal Na zat er ook voor toneelvereniging KDO niet in. Het Cultuurhuis, waar de leden iedere week repeteren, was geruime tijd gesloten en samenkomsten waren niet toegestaan. Maar de vaste kern van KDO ging niet bij de pakken neerzitten en bedacht een alternatief plan.

Net als vier jaar geleden organiseert de toneelvereniging een ‘Moorddiner’. Het voordeel daarvan is dat er anders dan bij een toneelstuk vooraf niet gezamenlijk hoeft te worden gerepeteerd. Alle deelnemers aan het spektakel krijgen een eigen rolletje met een tekst die ze thuis kunnen instuderen of met eigen improvisaties. Het is zelfs niet de bedoeling dat de acteurs elkaars rollen kennen, want ook zij mogen geen voorkennis hebben van de afloop.

Linda Oudenaarden en Linda van ’t IJssel schreven het verhaal en doen in ieder geval erg geheimzinnig over de verhaallijn. Niet alleen naar de pers maar ook naar hun eigen medeleden. “Het wordt zeker spannend en de gasten moeten de hele avond goed blijven opletten.”

Terwijl de gasten genieten van een door Grand Café Siep geserveerd diner worden ze telkenmale aan het werk gezet om rechercheur Chick met ‘ck’ en haar assistent Kledder te helpen de moord op te lossen die al voor het nuttigen van het voorgerecht ergens in het theater van het Cultuurhuis blijkt te zijn gepleegd. Pas als het ook het toetje op is zal blijken hoe de vork echt in de steel zit!

Het Moorddiner wordt gedurende twee avonden uitgeserveerd en wel op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober. Kaarten, waarbij het driegangenmenu is inbegrepen (exclusief drankjes) kosten 32,50 euro per persoon en zijn online te bestellen via of te koop aan de receptiebalie van het Cultuurhuis, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Wees er snel bij, want per voorstelling worden maximaal vijftig kaarten verkocht.

“Het worden twee prachtige avonden”, beloven de twee Linda’s, “lekker eten en ondertussen de hersenen laten kraken op zoek naar de dader(s) van die brute moord.”

Dit bericht is 1432 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief