Archieven

Dit bericht is 980 keer gelezen

HAASTRECHT – De traditionele kersttafel van Museum Paulina Bisdom van Vliet is dit jaar te bekijken in het naastgelegen Koetshuis, aan de Hoogstraat 164 in Haastrecht.

Tijdens de laatste drie weken vóór kerstmis staat de antieke, bijna vijf meter lange eettafel met bijbehorende stoelen – volledig gedekt in kerstsfeer – in het voormalige Koetshuis van Paulina Maria le Fèvre de Montigny-Bisdom van Vliet.

Tot het voorjaar van 2022 is Museum Paulina Bisdom van Vliet, met zijn unieke, vrijwel geheel oorspronkelijke interieur, nog gesloten voor onderhouds- en restauratiewerkzaamheden. Daarom kan de kersttafel niet, zoals voorheen, opgesteld worden in de Eetkamer van de in 1923 overleden rijke weduwe die haar huis als museum naliet.

“Voor de gelegenheid heeft de kersttafel eenmalig een alternatief karakter”, vertelt museumbeheerder Marco Bakker. “De tafel is maar voor één persoon gedekt met Paulina’s eigen kostbare servies, zilver, en glaswerk. Voor de elf andere mogelijke tafelgenoten hebben de vrijwilligers hun eigen dierbare borden, glazen, en bestek ingebracht – allemaal met een eigen verhaal achter de thematisch gemaakte keuzes. Soms is de invulling zelfs ludiek. Zo is een bonte, maar zeer sfeervolle kersttafel ontstaan. Bij de tafel horen bezoekers de verhalen van de vrijwilligers die aan dit project deelnamen en misschien herkennen ze zelf wel spullen die ze zelf of iemand uit hun familie eens thuis hadden.”

‘Kerst in het Koetshuis’ is van 7 tot en met 24 december, op dinsdag tot en met zondag (op maandag gesloten), steeds van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Op de zaterdagen 11 en 18 december wordt bij de tafel live kerstmuziek ten gehore gebracht, van 14.00 tot 17.00 uur.

Dit bericht is 980 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief