Archieven

Dit bericht is 1550 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Tegen de fysiek sterke Robert de Korte uit Rozenburg was tijdens de 1/8 triatlon in Krimpen aan de Lek geen kruid gewassen.

De 29-jarige triatleet van EDO Sports moest alleen op het zwemonderdeel enige tegenstand dulden. Daarna ging hij er als een speer vandoor en kwam na het fietsen en het hardlopen met ruime voorsprong over de finish in 1.03.00.

Dat De Korte zegevierde aan de Surfplas in Krimpen aan de Lek was niet zo veemd. Hij traint in Maastricht voor de grote wedstrijden, komt uit voor een eredivisieteam en zag de Dekker Triatlon als een prima oefenrondje voor zijn deelname aan de halve triatlon van Didam volgende week. Daar rekent hij op veel sterkere tegenstand.

“Als het dan ook zo warm is, heb ik in ieder geval kunnen wennen aan de weersomstandigheden. Het was pittig, maar goed te doen. Vergeleken met de temperatuur tijdens de WK Ironman in Hawaii was het zelfs koel. Daar was het toen 42 graden Celsius.”

De Korte was al in eerder in beeld voor de bovenste trede van het podium, maar vijf jaar geleden werd de wedstrijd gestaakt vanwege een hartstilstand van een Capelse deelnemer. “Toen lag ik op kop, maar ik kon uiteraard het besluit van de organisatie billijken.”

Achter de winnaar werd er flink gestreden om de andere podiumplekken. Daarin gaf Tijn Huberts uit Rotterdam op het juiste moment gas: 1.05.05. Ook hij zag in de triatlon van Idejo-TVK als een geschikt meetmoment. “Ik sta volgende week aan de start in Zweden.”

Progressie
Met het jonge Krimpense talent Robin Schols gaat het nog steeds crescendo. De 15-jarige scholier van het Krimpenerwaard College wordt sterker en boekt duidelijk progressie. Het scheelde weinig of de rossige atleet was als eerste aan de kant gekropen na het zwemmen.

“Dat is mijn favoriete onderdeel. Ik zwom van kinds af aan bij De Lansingh. Nu ben ik overgestapt naar een club in Papendrecht. Ik moet wat beter doseren bij het lopen, maar de aanwijzingen van trainers knoop ik goed in m’n oren.”

Tropisch
De organisatie had zich goed voorbereid op de tropische dag. Met meer waterposten en Rode Kruis-medewerkers op vitale punten werd het deelnemersveld goed in de gaten gehouden tijdens hun strijd in de felle zon.

Volgens voorzitter Theo Kion, die zelf deelnam aan de kwart triatlon, waren de mogelijke scenario’s goed doorgesproken en gaf dat geen aanleiding tot inkorten. “Daarbij hebben we iedereen op het hart gedrukt om direct te stoppen als het te zwaar werd. Voor een aantal deelnemers was dat aanleiding om de kwart triatlon in te ruilen voor de 1/8 triatlon.”

De kwarttriatlon werd gewonnen door Jeroen Visser uit Utrecht in 1.58.25. Hij versloeg Stijn van Hooff op het laatste stuk.

Door: Pieter van der Laan/Het Kontakt.

Foto’s: Herman Visser.

Dit bericht is 1550 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief