Archieven

Dit bericht is 3484 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Zes jaar geleden stopten de toenmalige drijvende krachten met de organisatie van de jaarlijkse Truckrun door de Krimpenerwaard en Lopikerwaard. Ze vonden het genoeg zo. “Maar bij een aantal beroepschauffeurs begon het toch weer te kriebelen” vertelt Johan Goudriaan, één van de initiatiefnemers die de toertocht door de regio nieuw leven in wilden blazen.

Johan werkt als chauffeur bij Dekker Transport & Tankopslag in Ouderkerk aan den IJssel en sloot zich aan bij een groep van vijf collega’s die de Truckrun nieuwe stijl op poten wilden zetten. “Dat viel nog helemaal niet mee, want er komt heel wat bij kijken om zo’n groot evenement te organiseren.” Er moeten voldoende chauffeurs mee willen doen, hun werkgevers moeten mee willen werken, de gemeenten moeten vergunning willen verlenen, er moeten sponsoren worden gezocht, de verkeersveiligheid moet worden gegarandeerd, de catering moet worden geregeld en bovenal, er moeten genoeg inschrijvingen zijn van mensen die mee willen rijden. “Allemaal gelukt”, glundert Johan. “Het draaiboek ligt klaar om er zaterdag 15 juni een mooie dag van te maken.”

Toeteren
Een stoet van vijftig vrachtwagens en enkele andere voertuigen rijdt zaterdag door de polder. Aan boord ongeveer honderd mensen met een beperking die als bijrijder meegaan. Onderweg hebben zij maar een paar opdrachten; genieten van de rit, zwaaien naar het publiek langs de route en de toeter van hun vrachtwagen bedienen. Want dat hoort er nu eenmaal bij, een geslaagde Truckrun hoor je al van verre aankomen!

Voor de start en finish is het Koekoeksplein in Krimpen aan den IJssel gekozen. Dat wordt gezellig aangekleed met een podium waarop DJ Dirk voor de muzikale begeleiding zal zorgen en enkele tenten waarin deelnemers en bezoekers hun inwendige mens kunnen versterken. Een springkussen voor de kinderen hoort er natuurlijk ook bij. RTV Krimpenerwaard verzorgt de hele dag een live reportage vanaf de locatie.

’s Morgens verzamelen alle deelnemende wagens zich op het plein en krijgen de bijrijders hun plaatsje in één van de trucks aangewezen. Om 13.00 uur vertrekt de stoet richting IJsseldijk om vandaar via de dijk door Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Bergambacht naar Ammerstol te rijden. Vandaar gaat het nogmaals door Bergambacht naar Stolwijk, Gouderak, Lageweg en Ouderkerk aan den IJssel terug naar het beginpunt in Krimpen aan den IJssel. “We rijden waar het kan binnendoor om de overlast voor het overige verkeer zoveel mogelijk te beperken.” Politieagenten en zo’n dertig vrijwillige verkeersregelaars zien er op toe dat de rit ordelijk verloopt. Zo nu en dan zal een kruispunt even afgezet moeten worden, maar de organisatie gaat ervan uit dat de medeweggebruikers daar wel begrip voor zullen hebben. Rond een uur of vier wordt de karavaan weer in Krimpen verwacht waarna voor iedereen die erbij betrokken was een gezellig feestje begint, dat tot een uur of zeven zal duren. Iedereen is welkom!

Johan hoopt dat de organisatie vlekkeloos verloopt, verwacht mooi weer en nodigt iedereen die langs de route woont van harte uit de vrachtwagens en hun bemanningen toe te zwaaien. “Want dat vinden de deelnemers altijd fantastisch!”

Dit bericht is 3484 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief