Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1613 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Liefhebbers van stoommachines en modeltreinen moeten dit jaar het jaarlijkse evenement ‘Carmeliet op Stoom’ missen. Louis Faaij, directielid van Faaij Steam Works (FSW), maakte vandaag bekend dat de twaalfde editie niet doorgaat. Het evenement is verplaatst naar zondag 21 maart 2021.

“Een teleurstellende mededeling”, vertelde Faaij vandaag in de zaterdagmiddaguitzending op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “We hebben als team besloten om dit jaar geen evenement te houden. Wij merkten dat het bezoekersaantal van ruim 400 mensen begon te stagneren. Daarnaast liep het totaalbedrag van de vrijwillige bijdrage terug. Dit gebruiken we voor het betalen van de zaalhuur en een hapje en een drankje voor de deelnemers. Als we nu een keertje overslaan verwachten we volgend jaar juist meer bezoekers en hopelijk ook een hogere vrijwillige bijdrage.”

Alternatief
Dat de editie volgend jaar doorgaat staat vast voor FSW. “Er wordt in ons team al gebrainstormd over de invulling daarvan. De datum is voorlopig ook bekend: zondag 21 maart 2021.” Alternatief om meer bezoekers te trekken had uitbreiding van het evenement kunnen zijn. “Daar hebben wij niet voor gekozen”, maakt Louis duidelijk. “We liepen tegen allerlei organisatorische problemen aan als we zouden uitwijken naar een grotere locatie.”

Dordt in Stoom
Het uitstellen van Carmeliet op Stoom betekent niet dat de ploeg van FSW voorlopig stil zit. Integendeel, alle energie wordt nu gestoken in ‘Dordt in Stoom‘ op 5, 6 en 7 juni a.s. Dit is het omvangrijkste stoom evenement in Europa. In een grote hal worden deelnemers uit binnen- en buitenland verwacht met hun modelspoorbanen, miniatuurstoommachines en modelschepen. Medewerkers van FSW zullen tijdens deze dagen aanwezig zijn.

Dit bericht is 1613 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief