Archieven

Dit bericht is 919 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – GroenLinks Krimpen aan den IJssel heeft de kieslijst vastgesteld en gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met Wouter van Blanken en Arjan de Bruin als duo-lijsttrekkers. Zij zullen campagne voeren met het programma ‘Kiezen voor Kansen in Krimpen’.

De afgelopen acht jaar was GroenLinks niet in de Krimpense gemeenteraad vertegenwoordigd. Van Blanken en De Bruin trekken echter al geruime tijd samen op. Zo zitten ze bovenop het dossier van het EMK-terrein. “We werken daarbij intensief samen met partijgenoten in Provinciale Staten en de Tweede Kamer.”

Door de kandidatencommissie en leden worden zij gezien als een ‘sterk koppel’.

Beide Krimpenaren zijn ook bekend van vrijwilligerswerk in de IJsselgemeente. Het bedrijf van De Bruin is er ruim dertig jaar gevestigd.

Van Blnaken en De Bruin geven aan Krimpen ‘dapperdere stappen’ te willen laten zetten op het gebied van onder andere duurzaamheid, ondernemen, woningbouw en veiligheid. “Het door de huidige gemeenteraad vastgestelde bouwproject ‘Natuurlijk Centrum Zuid’ is een gemiste kans. Het is toch weer meer van hetzelfde en gewoon te weinig. Eerst is er veel gesloopt, dus netto komen er nauwelijks huurwoningen bij. Met hogere en compactere bouw zouden in één klap meer Krimpenaren aan een appartement geholpen kunnen worden.”

Derde op de lijst is voormalig GroenLinks-fractieleider At Zweers, die aangeeft graag ruimte te maken voor de jongere generatie. Zweers is bij veel Krimpenaren onder meer ook bekend van Krimpen Presents. Net als hij zetten ook de overige kandidaten Ria van Arkel, Roel van Dale en Gerda van Beek zich al lang in voor de samenleving.

Dit bericht is 919 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief