Archieven

Dit bericht is 2926 keer gelezen

GOUDA – Bij twee medewerkers van Promen in Gouda is besmetting met het coronavirus vastgesteld. Een derde medewerker heeft het virus mogelijk ook onder de leden.

Omdat er bij het sociale werkbedrijf veel mensen met een kwetsbare gezondheid werken heeft de directie in overleg met de GGD besloten om de 120 medewerkers van de FSSC-afdeling waar de twee werken per direct vrij te stellen van werk en naar huis te sturen tot en met 4 augustus. Hen wordt dringend geadviseerd in thuisquarantaine te gaan en zich te laten testen bij klachten.

Andere afdelingen van Promen op de locatie Gouda kunnen vooralsnog open blijven.

Promen heeft direct aan het begin van de coronacrisis direct uitgebreide maatregelen genomen om besmettingen te voorkomen. Zo zijn er onder andere looproutes aangebracht, is desinfectiegel breed beschikbaar, is de schoonmaakfrequentie op beide locaties van het sociaal werkbedrijf opgehoogd, zijn speciale ‘corona-coaches’ aangesteld die toezien op het naleven van de maatregelen en zijn de werkprocessen ingericht op anderhalve meter afstand.

Directeur Frank Rossel: “We hebben met alle maatregelen geprobeerd om besmettingen te voorkomen. Helaas zien we nu toch een aantal mensen die ziek zijn geworden. Het virus is helaas echt nog niet weg uit Nederland, en het bevestigt nogmaals dat iedereen alle maatregelen en richtlijnen heel serieus moet nemen, zowel op het werk als in de privésituatie.”

Als aanvulling op de maatregelen zijn er deze week verspreid over de locaties zeven ‘koortszuilen’ geplaatst waar medewerkers zelf hun temperatuur kunnen meten. Met deze zuilen wil Promen voorkomen dat een medewerker ongemerkt met koorts aan het werk gaat.

Dit bericht is 2926 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief