Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1528 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor de overval op een 98-jarige man in Krimpen aan den IJssel. Het gaat om een 21-jarige man uit Rotterdam.

De hoogbejaarde man werd op 18 mei door twee mannen hardhandig aangepakt in zijn woning aan de Vijverlaan in Krimpen aan den IJssel. Op zaterdagochtend dacht hij de deur te openen voor bouwvakkers, maar werd gewelddadig overvallen.

De mannen trokken zich niets aan van zijn hoge leeftijd of gezondheid. Nadat ze hem naar een stoel hadden gesleurd, rukten ze zijn alarmknop af. Vervolgens werd de man vastgebonden en richtte één van hen een pistool op zijn hoofd. Ze bleven ruim ene half uur in de woning en hadden hun gezichten goed bedekt, waardoor het slachtoffer niets van hen kon zien. Al die tijd zat de 98-jarige man vastgebonden en doodsbang in de stoel. Ze dwongen hem om zijn ringen af te doen, waaronder een trouwring met de inscriptie 1920 en een bijzondere zegelring.

De politie hield halverwege afgelopen maand een 27-jarige man uit Rotterdam aan als verdachte, maar daarmee was de zaak nog niet opgelost. De zaak kwam nogmaals in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond en in Opsporing Verzocht met camerabeelden. Het onderzoek ging dus volop door en met succes; maandagochtend was de tweede verdachte aan de beurt; een 21-jarige jongen, ook uit Rotterdam.

Dit bericht is 1528 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief