Archieven

Dit bericht is 3085 keer gelezen

BERGAMBACHT – Vorige maand vierde ze het één jarig bestaan van haar eigen praktijk aan de Ambachtstraat. Kirsten van den Broeck is gespecialiseerd in Bekken Fysiotherapie. Het aantal patiënten groeit gestaag. Daarom opent ze vanaf vrijdag 18 januari een tweede vestiging aan de Bergambachterstraat 9B in Schoonhoven. 

De Praktijk voor Bekken Fysiotherapie Krimpenerwaard (PBFK) heeft een ruime klantenkring, voor zowel vrouwen als mannen, met problemen in het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem. “Het vak fysiotherapie is enorm in beweging”, vertelde Kirsten zaterdagmiddag in de uitzending op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “Daarvoor heb ik, naast de opleiding voor fysiotherapeut, nog een drie jaar durende specialisatieopleiding gedaan. Zo wordt er in vergelijking met twintig jaar geleden, toen ik afstudeerde, veel meer gewerkt met meetapparatuur zoals de echo. Regelmatig volg ik cursussen om bij te blijven van de laatste ontwikkelingen.”

Coach
De bovenverdieping aan de Ambachtstraat 16 oogt ruim, schoon en vriendelijk. Naast de benodigde apparatuur zijn er ook diverse attributen aanwezig. “Handig zijn ook de anatomiemodellen die ik gebruik om uitleg te geven aan de patiënten”, maakt de vriendelijke therapeute duidelijk. “Het is belangrijk dat je inzichtelijk maakt wat er aan de hand is. Ik wil de mensen eigen coach maken, zodat ze in staat zijn om hun problemen zoveel mogelijk zelf op te lossen. Dat is ook een van de redenen dat ik een eigen praktijk ben begonnen. Nu kan ik patiënten behandelen op de manier die ik prettig vind. Dat geldt ook voor de ruimte en apparatuur die ik gebruik.”

Taboe
Wie denkt dat zich alleen vrouwen melden in de praktijk heeft het mis. “Mannen hebben ook een bekkenbodem dus daar komen ook problemen voor. Echter heerst er wel bij mannen meer een taboe op, vandaar dat je daar minder over hoort. Het is ook moeilijk om bijvoorbeeld te praten over incontinentie”, aldus van den Broeck. De verzekering vergoedt meestal maar een beperkt aantal bezoeken aan de fysiotherapeut. “Mensen vragen vaak bij het eerste bezoek of intake hoelang de behandeling gaat duren. Dit probeer je dan zo goed mogelijk in te schatten. Ik maak de mensen niet beter, maar zie het meer dat ik ze help om de problemen te overwinnen. Het is een mooi beroep.”

Vanaf 18 januari zal PBFK ook op de vrijdagen geopend zijn in de ruimte van de Praktijk voor Oefentherapie Cesar, Bergambachterstraat 9B in Schoonhoven. Groot voordeel is dat deze ruimte op de begane grond is. 

Dit bericht is 3085 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief