Archieven

Dit bericht is 1284 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Afgelopen week was het de ‘Week van de Veiligheid’. De gemeente Krimpenerwaard heeft dit jaar gekozen om de brandveiligheid onder de aandacht te brengen. In samenwerking met de Regionale Brandweer Hollands Midden zijn certificaten met twee sterren uitgereikt aan ondernemers in Schoonhoven en Bergambacht. Een keurmerk om samen te werken aan een veilige en leefbare winkelomgeving.

Niels Wallet, medewerker Planbeoordeling Veiligheidsregio Hollands Midden was deze zaterdagmiddag te gast in de studio van RTV Krimpenerwaard.”Wij hebben de afgelopen week ons steentje willen bijdragen om meer aandacht te vragen voor brandveiligheid.  Wat zijn de gevaren in gebouwen en hoe kunnen we dat voorkomen?

Diverse ondernemers uit Schoonhoven en Bergambacht hebben afgelopen week het certificaat ontvangen. “Het is een totaalplaatje”, geeft Wallet aan. We kijken niet alleen naar de veiligheid vanuit de politie en brandweer, maar ook naar een schoon en heel centrum. Straatwerk moet mooi zijn, verlichting moet branden en onkruid verwijderen. Met name vanuit de gemeente is daar veel tijd en energie in gestoken.” Het certificaat is drie jaar geldig. Doel is om de komende jaren een derde ster te realiseren.

Bij de uitreiking in Schoonhoven werd door de brandweer ter demonstratie een oefening gehouden. Foto’s: Kirsten Quaedackers.

Dit bericht is 1284 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief