Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2017 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Een fietstocht vanuit Noord-Italië naar Nederland met op de route maar liefst negentien bergen te bedwingen. Een sportieve opgave en uitdaging die de vijf leden van fietsteam ‘4DDH’ volgende week aangaan. Acht dagen lang fietsen voor ‘Daniel Den Hoed’, de stichting die zich inzet om kanker kansloos te maken.

In alle vroegte verzamelden zich afgelopen zaterdagmorgen een grote groep wielrenners bij Basta Coffee aan de Voorhaven. Genietend van dampende koffie en koek maakten ze zich op voor de zogenaamde ‘uitzwaaidag’. “Dit is een traditie geworden, we doen dit nu voor de vijfde keer”, legt Peter van Schaik uit. “Met vrienden en familie maken we een week voor vertrek een ronde door de regio. Vanmiddag sluiten we met een biertje af bij Fausto.” Peter is de spreekbuis namens het team ‘4DDH’ wat staat voor ‘Voor Daniel Den Hoed’. Met in totaal negen personen vormen ze een team om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het is vergelijkbaar met de Alpe d’Huzes maar dan acht dagen lang en ruim 1.200 kilometer.

Verslaafd
Nagenoeg iedereen kent iemand die overleden is aan kanker. “Mijn vader is in 1990 overleden aan deze ziekte”, vertelt Peter. Zijn vader was vroeger een bekende bakker in de Lopikerstraat in Schoonhoven. “Zes jaar geleden wilde ik daar aandacht aan geven en ben mij gaan inzetten voor dit goede doel, ook vanwege de sportieve prestatie. En nu merk je dat je eraan verslaafd bent, een soort verliefd”,  lacht hij. Inmiddels staat het bijeengebrachte sponsorgeld voor dit jaar op bijna 19.000 euro. De verwachting is dat de komende dagen dit bedrag nog enkele duizenden euro’s omhoog gaat.

Getraind
Vrijdag 27 augustus vertrekken de wielrenners richting het Noord-Italiaanse dorpje Bardonecchi, vlakbij de Franse grens. Na een dag rust start op zondag de eerste etappe met direct twee zware beklimmingen. De volgende dagen is het de Alpen uitrijden, dwars door Frankrijk waarna de Vogezen en Ardennen wachten. De laatste etappe eindigt op zondag 5 september in het Limburgse Valkenburg. Al met al een zware tocht maar Peter is er gerust op. “We hebben de afgelopen periode veel getraind. We zijn blij dat het door kan gaan. Nu gaan we echt los”, geeft hij aan met een stalen gezicht.

Begeleiding
In totaal bestaat het team uit negen personen. Een viertal begeleiders zorgen dat het aan de wielrenners niets ontbreekt. Diana is een van de begeleiders die mee gaat. “Wij zorgen voor eten, drinken, slaapgelegenheid en niet onbelangrijk: de was.”

Sponseren van team ‘4DDH’ is mogelijk via deze link. Peter was zaterdagmiddag tussen 12.00 en 13.00 uur in de uitzending op de radio. Het gesprek is terug te beluisteren via onze servicedienst uitzending gemist.

Dit bericht is 2017 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief