Archieven

Dit bericht is 2056 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – “Vinyl komt weer helemaal terug als muziekdrager”, stelt Hugo Boudesteijn tevreden vast. Er worden weer met grote regelmaat langspeelplaten en singles uitgebracht en de handel in oudere lp’s is meer dan levendig.

Boudesteijn is zelf een groot liefhebber. Hij beschikt over een enorme platenkast met daarin honderden platen. Ook met cd’s trouwens, maar zijn voorkeur gaat toch echt uit naar zijn verzameling vinyl. Zijn collectie bestaat voornamelijk uit jazz en blues. “Ik kom uit een gezin, waar dat soort muziek veel gedraaid werd en die passie heb ik overgenomen.” Een liefhebberij waar geen einde aan komt. “Niets maakt mij zo gelukkig als ik op een platenmarkt een bijna vergeten exemplaar op de kop kan tikken voor een paar euro.”

Zelf speelt Hugo Boudesteijn in een tweetal bands en presenteert hij samen met Hans Bernhard bij de Lokale Omroep Krimpen (LOK) iedere maandagavond van negen tot tien het programma ‘Blues and more radio’. Het spreekt voor zich dat daarin veel nummers uit zijn eigen verzameling langs komen. “Dat programma wordt vanaf volgende week woensdag ook uitgezonden op RTV Krimpenerwaard”, glundert hij.

Vandaag gaat het gesprek over de eerste vinyl/CD beurs in de Krimpenerwaard die Hugo Boudesteijn samen met Rutger van den Bosch organiseert. Via Facebook en andere sociale media hebben zij hun initiatief aangekondigd en dat leidde tot veel aanmeldingen van platenverzamelaars die hun collectie willen laten zien en daaruit willen verkopen. Niet alleen blues en jazz, maar ook andere genres van klassiek tot pop worden aangeboden. Liefhebbers van grammofoonplaten en cd’s kunnen er hun hart ophalen.

De beurs wordt omlijst met een aantal activiteiten. Twee dj’s draaien muzikale hoogtepunten, vanzelfsprekend vanaf vinyl, er treedt een band op en bezoekers kunnen deelnemen aan twee workshops. Om 11.00 uur neemt Bram Pescador zijn toehoorders mee in de wereld van de singer/songwriter en om 13.30 vertelt Kees Dusink alles wat hij weet over de legendarische gitarist van Fleetwood Mac, Peter Green. Bijna een must voor mensen die graag hun eigen liedjes schrijven of zelf gitaar spelen.

Deze eerste vinyl/cd beurs vindt plaats op zaterdag 12 oktober in de aula van het Krimpenerwaard College aan de Groene Wetering 1 in Krimpen aan den IJssel. Aanvang om 9.30 uur, einde 16.00 uur. De entree bedraagt 2,- euro en wie mee wil doen aan één of beide workshops betaalt 5,- euro.

Dit bericht is 2056 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief