Archieven

Dit bericht is 2158 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Christelijk Urker Visserskoor Crescendo komt voor een koor-en samenzangavond op zaterdag 2 november naar de Hersteld Hervormde Kerk (Abelenlaan 41) in Ouderkerk aan den IJssel. Deze avond is gratis toegankelijk.

Omdat de belangstelling waarschijnlijk groot zal zijn is het raadzaam vroegtijdig aanwezig te zijn.
Wel zal er tijdens deze avond een collecte worden gehouden voor de Spaanse Evangelische Zending en aan de uitgang een ter bestrijding van de onkosten van deze avond.

De zang van Crescendo klinkt sinds 5 september 1953. In dat jaar startte Louwe Kramer met 23 jonge zangers. In 1955 nam zijn zoon Meindert W. Kramer de dirigeerstok over. In 1999 nam diens zoon Louwe Kramer de stok weer over. Hij is de huidige dirigent. Onder leiding van de Kramers is het koor uitgegroeid tot een groot en krachtig mannenkoor. Vanaf begin 2015 is Pieter Heykoop de vaste organist.

Ondanks de grote muzikale productiviteit is het repertoire van Crescendo in feite ongewijzigd gebleven. Men zingt bewerkingen van psalmen, geestelijke en vaderlandse liederen. Binnen de grenzen zingt men uitsluitend in het Nederlands. De eenvoud is tevens een van de sterkste kanten van het koor. Het geheim van Crescendo is dat de leden met bezieling zingen. De mannen zijn amateurs waarvan een deel inderdaad wekelijks op de Noordzee vissend zijn brood verdiend.

De koor- en samenzangavond begint om 19.30 uur, maar de kerk is al om 18.45 uur open.

Dit bericht is 2158 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief