Archieven

Dit bericht is 4242 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Als een geoliede machine ontvingen vandaag alle kinderen en medewerkers van basisschool De Vlieger vaccinatie tegen Hepatitis A. Burgemeester Roel Cazemier en wethouder Lavinja Sleeuwenhoek brachten een bezoek aan de school. 

“We hebben hectische dagen achter de rug. Vorige week donderdag kregen we de eerste melding van deze ziekte”, vertelt Mireille Burema in gesprek met RTV Krimpenerwaard. Samen met Ilse Verwei vormt zij het directieteam. “We wisten eerst niet precies wat het betekende. De GGD informeerde ons meerdere malen per dag en adviseerde ons wat te doen”, vult Ilse aan. “Uiteindelijk bleek het om vier gevallen te gaan.”

Handen wassen
Voor een dergelijke situatie bestaat geen vastomlijnd draaiboek. Mireille geeft aan dat de GGD zeer goed heeft begeleid. “Gezamenlijk hebben we de communicatie verzorgd naar de ouders om op zoveel mogelijk vragen direct te kunnen antwoorden. Hepatitis A is zeer besmettelijk, vooral via toiletbezoek. We hebben in de klassen hier nu veel aandacht aan besteedt. Hoe was je goed je handen, niet alleen hier op school maar ook thuis”, legt Ilse uit. “De binnenzandbak hebben we leeg gemaakt, omdat dit ook een bron van virussen kan zijn.”

Traantje
Het speellokaal was woensdag de plaats waar de inentingen plaatsvonden.  Dit gebeurde met vier kinderen tegelijkertijd. Af en toe werd er wel een traantje gelaten door de prik. “De kinderen hebben het heel goed gedaan. Het is heel rustig en ordelijk verlopen”, aldus de opgeluchte directieleden. “Dit is alles wat we nu kunnen doen. De GGD houdt andere bronnen van besmetting in de gaten en onderneemt actie indien nodig.”

Zeepflesjes
Voor de school waren het deze week hectische dagen. Ondanks alle media-aandacht zijn de lessen voor de kinderen gewoon doorgegaan. Als verantwoordelijk directieteam hebben Ilse en Mireille er alles aan gedaan om ouders, vrijwilligers en medewerkers tijdig en juist te informeren. Voor nu is het belangrijk dat de besmette kinderen en een leerkracht snel weer beter worden. Zeep om handen te wassen is er ruim voldoende. Plusmarkt Rechtuyt heeft een aantal dozen met zeepflesjes gesponserd. “Voorlopig kunnen we vooruit”, lachen de dames. Ze zijn zichtbaar blij dat het ergste nu achter de rug is.

Het gehele gesprek met Ilse Verwei en Mireille Burema is komende zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren op ons radiokanaal.

Directieleden Mireille Burema (l) en Ilse Verwei.

Dit bericht is 4242 keer gelezen

Deel dit:

3 Reacties op Vaccinatie op basisschool De Vlieger afgerond

  • Domme school . Dit doe je niet ! Verdiep je . Onderzoek . Niet bij de vaccinatie aanbieders maar verder. En gewoon gezond verstand .gebruiken. geen hele school inspuiten met vergif. Ik zou wel even deze datum opschrijven en bijhouden hoeveel er Toevallig ziek worden deze tijd . Sterkte

  • Inderdaad school neem niet alles klakkeloos aan van anderen doe zelf onderzoek. Ik ben blij dat ik een bewuste keuze heb gemaakt waar ik mijn kinderen onderbreng. Een school waar wel zelfstandig nagedacht word. En niet maar gewoon uitgevoerd word wat er “verwacht” word.
    🙈

  • Ik vraag me af of alle ouders hier toestemming voor hebben gegeven? Of wordt dit gewoon zomaar klakkeloos gedaan? Lijkt mij sterk dat ze in een week tijd van alle kinderen de medische dossiers hebben kunnen nalopen om te zien of er in het verleden ooit heftige reacties op vaccinaties geweest zijn of dat het kind misschien wel helemaal niet gevaccineerd is. In ieder geval, had mijn kind daar gezeten en was die gevaccineerd zonder mijn medeweten, dan hadden ze de tent kunnen sluiten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief