Archieven

Dit bericht is 1596 keer gelezen

BERGAMBACHT – GGD Hollands Midden heeft deze week nieuwe vaccinatielocaties. waaronder die in Bergambacht, in gebruik genomen. Daarmee komt het totaal van vaste vaccinatielocaties in de regio op vijf locaties. Naast Bergambacht gaat het om Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden en Noordwijkerhout.

Daar komen binnenkort nog twee locaties bij. In de eerste week van januari opent de GGD een vaccinatielocatie in in Nieuwerkerk aan den IJssel. In de tweede week van januari volgt Leiderdorp.

De testlocaties in de regio, waaronder die in Gouda, zijn geopend op 31 december van 8.00-12.00 uur, 1 januari van 9.00 tot 12.00 uur en 2 januari van 8.00 tot 12.00 uur. Op oudejaarsdag (vrijdag 31 december) en nieuwjaarsdag (zaterdag 1 januari) zijn de vaccinatielocaties gesloten.

Eerste mensen uit griepprik-groep kunnen een boosterafspraak maken
GGD GHOR Nederland verstuurt sinds deze week gefaseerd sms-berichten naar mensen die jaarlijks een griepprik krijgen. Na ontvangst van de sms kunnen zij versneld een afspraak maken voor een boostervaccinatie. Dat kan online of via het landelijke callcenter. Zij moeten op de locaties hun sms kunnen laten zien.

De mensen die de sms ontvangen, zijn eerder door de GGD gevaccineerd. De sms-uitnodiging moet helpen om deze mensen met een verhoogd medisch risico zo snel mogelijk te boosteren. Een afspraak maken is verplicht, het heeft dus geen zin om zonder afspraak naar een vaccinatielocatie te komen.

Boosteren in zorginstellingen
Het vaccineren van bewoners van zorginstellingen zonder eigen medische dienst is in volle gang. Al bijna de helft van de aangemelde locaties van zorginstellingen zijn door het mobiele vaccinatieteam bezocht. “Samen met de ondersteuning van huisartsen hopen we voor het einde van het jaar 480 bewoners te hebben geprikt en ook tientallen zorgmedewerkers”, aldus de GGD>

Niet-mobiele thuiswonenden
Niet-mobiele thuiswonenden zijn door hun huisarts aangemeld. Mobiele teams van de GGD gaan bij hen thuis langs om ze de boosterprik te geven. Het streven is om alle niet-mobiele thuiswonenden voor half januari geprikt te hebben.

Op dit moment heeft 86 procent van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad. 84% van de 12-plussers is volledig gevaccineerd.

Daarnaast is de boostercampagne in volle gang. Tot en met week 51 hebben ruim 103.000 inwoners een boosterprik gehad.

Testen
De afgelopen week is het aantal testen bij GGD-teststaten bij inwoners van de regio wederom gedaald. Van 16.467 inwoners in week 50 naar 15.196 inwoners in week 51. Een daling van 8 procent. Het percentage positief geteste inwoners in de teststraten is gelijk gebleven met 23,5 procent.

Dit bericht is 1596 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief