Archieven

Dit bericht is 2021 keer gelezen

BERGAMBACHT – De vaccinatielocatie van de GGD in Bergambacht wordt omgebouwd naar een testlocatie. Dit omdat het aantal boosterafspraken in Bergambacht terugloopt en er juist veel mensen zijn die zich willen laten testen.

De corona-priklocatie in zalencentrum De Waard is daarom voor het laatst geopend op zondag 23 januari. Dat is dus ook de laatste dag dat een booster zonder afspraak kan worden gehaald in Bergambacht. De Waard wordt daarna omgebouwd en is vanaf dinsdag 25 januari een testlocatie.

Het is druk op de teststraten van de GGD Hollands Midden. Afgelopen week kwamen 32.969 mensen langs voor een test. Hiervan testte 36,5 procent positief. De leeftijdsgroep 11-20 jaar werd het vaakst positief getest (41 procent).

Spreekuur voor verloskundigen
Vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of net een kindje hebben gekregen hebben vanzelfsprekend veel vragen over corona en coronavaccinatie. Veel van deze vragen worden besproken met verloskundigen. Om de verloskundigen te ondersteunen bij deze gesprekken, heeft de GGD Hollands Midden een tweewekelijks vragenuurtje in het leven geroepen tussen verloskundigen en een corona- en vaccinatiearts. Alle verloskundigen in de regio hebben daarover afgelopen week een brief ontvangen.

Vragen over corona
“Ik twijfel of ik mijn jonge kind moet laten vaccineren”, “Waarom heb ik een boosterprik nodig?”, “Ik ben zwanger/wil zwanger worden, kan ik me dan veilig laten vaccineren?”, “Wat zijn de bijwerkingen van de coronaprik?”. Dit zijn zo maar een aantal vragen die dagelijks binnenkomen bij het corona callcenter van de GGD Hollands Midden.

Voor al die vragen over het coronavaccin is er nu een speciaal telefoonnummer. Op die manier komen belangstellenden in gesprek met een onafhankelijke zorgprofessional. Meer informatie hierover staat op
vragenovercorona.nl of bel met 088-7707707 (dagelijks van van 8.00 tot 20.00 uur).

Op dit moment heeft 85 procent van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad. 84 procent van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. Daarnaast is de boostercampagne in volle gang. Tot en met week 2 hebben 284.713 inwoners van de regio Hollands-Midden een boosterprik gehad.

De coronacijfer per gemeente staan op www.eengezonderhollandsmidden.nl.

Dit bericht is 2021 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief