Archieven

Dit bericht is 2098 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De GGD neemt op maandag 12 april de vaccinatielocatie De Waard in Bergambacht in gebruik. Dat betekent dat vanaf deze datum inwoners uit de Krimpenerwaard ook in de eigen gemeente gevaccineerd kunnen worden tegen het coronavirus.

De afgelopen periode is sport- en zalencentrum De Waard ingericht als vaccinatielocatie. De locatie is al enkele weken gereed, maar het wachten was op de beschikbaarheid van de vaccins. Vanaf 12 april is dit het geval.

In De Waard zijn tien prikstraten gerealiseerd. Bij voldoende voorraad vaccins kunnen tien mensen tegelijk gevaccineerd worden. Er wordt in De Waard gebruik gemaakt van de vaccins van Pfizer en AstraZeneca.

Ook de huisartsen die extra ruimte nodig hebben, kunnen in De Waard terecht.

Op dit moment wordt de doelgroep 75 jaar en ouder gevaccineerd tegen het coronavirus. Wie aan de beurt is voor vaccinatie ontvangt een brief. Daarin staat waar en door wie men gevaccineerd wordt: de GGD of de huisarts.

Zonder geldige afspraak is het niet mogelijk om gevaccineerd te worden. Per dag is per vaccinatielocatie namelijk een bepaald aantal vaccins beschikbaar.

Op dit moment zijn in Hollands Midden 21.115 personen volledig gevaccineerd. In de regio zijn 49.990 personen één keer gevaccineerd. Zij komen binnenkort terug voor hun tweede prik.

Dit bericht is 2098 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief