Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1108 keer gelezen

REGIO – De corona vaccinatielocaties van de GGD Hollands Midden zijn vanaf zondag 13 februari niet meer alle dagen open.

De vaccinatielocaties zijn vanaf volgende week alleen open van woensdag tot en met zaterdag. Op woensdag tot en met vrijdag zijn de locaties open van 8.00 tot 15.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur. De reden dat de locaties een aantal dagen dicht gaan, is omdat het rustig is op de locaties.

DE GGD meldt dat het nog steeds mogelijk is om, op de dagen dat de locaties open zijn, zonder afspraak langs te komen voor een eerste, tweede of boosterprik. Ook ouders met kind tussen 5 en 11 jaar kunnen zonder afspraak langskomen voor een prik, bij voorkeur op woensdagmiddag of op zaterdag.

Pop-up vaccinatielocaties
Nu het rustiger wordt op de vaccinatielocaties, heeft de GGD meer ruimte om de wijken in te gaan. Daarom neemt het aantal pop-up vaccinatielocaties toe. Hier kan men zonder afspraak terecht voor een eerste, tweede of boostervaccinatie met het Pfizer-vaccin.

In de Krimpenerwaard komt de GGD op 16 en 23 februari naar Lekkerkerk (partycentrum Amicitia) en Schoonhoven (sporthal De Meent). Op de website www.ggdhm.nl/vaccinatielocaties-corona staat hierover meer informatie.

Testen
De afgelopen week is het aantal testen bij de GGD-teststraten bij inwoners de Hollands Midden met tien procent gedaald. Het percentage positief geteste inwoners in de teststraten is wel gestegen; van 57,3 procent naar 62,7 procent.

Cijfers regio Hollands Midden
Op dit moment heeft 86 procent van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad. 84 procent van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. Daarnaast is de boostercampagne in volle gang. Tot en met week 5 hebben 364.917 regiogenoten een boosterprik gehad.

De coronacijfers per gemeente staan op www.eengezonderhollandsmidden.nl.

Dit bericht is 1108 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief