Archieven

Dit bericht is 1227 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het plaatsen van een brug aan de Smaragd liet lang op zich wachten. Tot vreugde van veel fietsers en voetgangers is vorig jaar een overspanning geplaatst door Van Baaren Aannemers. Nu de definitieve brug er is, gaan veel stemmen op om deze om te dopen tot de ‘Van Baarenbrug’.

Van Baaren Aannemers is ruim een jaar geleden verhuisd van Cabauw naar de Smaragd op het industrieterrein Schoonhoven Oost. “We kregen ruimtegebrek en zaten niet bij elkaar op verschillende locaties”,  maakt directeur Rogier van Baaren (foto rechts) duidelijk. “Ons bedrijf is groeiende en daarom hebben wij besloten te verhuizen. Dit is een mooi, duurzaam pand. Op het dak liggen 786 zonnepanelen.” Vanuit het kantoor op de eerste verdieping is een prachtig uitzicht over de Cabauwse polder.

Spanning
Rogier is de vierde generatie in dit ruim honderd jaar bestaande bedrijf. Hij heeft de aandelen overgenomen van zijn vader en twee ooms. Inmiddels is het bedrijf gegroeid naar meer dan 40 personeelsleden. Specialisme is het bouwen, onderhoud en renovatie van vrijstaande woningen, appartementen, kantoorpanden en zwembaden. Ook het transformeren van bedrijfsruimte naar woningen is onderdeel van de werkzaamheden. Zo is onlangs in Zeist een kantoorpand van de gemeente omgevormd tot 42 appartementen. Rogier voorziet voorlopig nog spanning op de woningmarkt: “Het vervelende is dat de prijs van materialen enorm stijgt. Zo is de prijs van hout sinds begin dit jaar ruim twintig procent duurder geworden”, zucht hij.

Samenwerking
Mededirecteur Alexander Renes (35) schuift aan in het gesprek. Als zeventienjarige jongen is hij als stagiaire binnengekomen en gebleven. Via timmerman, werkvoorbereider, projectleider is hij uiteindelijk doorgestroomd in het managementteam. Samen met Rogier geeft hij dagelijks leiding aan het florerende bedrijf.  “Natuurlijk hebben wij wel eens discussie maar dat is gezond”, geeft Alexander aan met een glimlach op zijn gezicht richting Rogier. “We zijn twee totaal verschillende personen. Misschien is dat wel de reden dat we het zo ver hebben geschopt met elkaar.”

De Brug
Veel werknemers uit Cabauw komen dagelijks op de fiets naar het werk. In het ontwikkelplan was een brug gepland maar dat duurde te lang voor directie en personeel.  Geen brug betekent bijna twee kilometer omrijden. “Wij hebben er alles aan gedaan om de brug sneller te krijgen maar het wilde niet vlotten. Op een zaterdagmorgen hebben we besloten om zelf een brug neer te leggen. Net voor onze verhuizing naar het nieuwe pand. Gelukkig was de ambtenaar van Bouwwoning toezicht positief en snapte onze beweegredenen”, aldus Renes. Uiteindelijk hebben we, in overleg met de gemeente, de brug iets professioneler gemaakt en verplaatst naar de plek waar het definitieve exemplaar zou komen. “Deze tweede brug kreeg een naambordje waarop vermeld ‘Van Baarenbrug’. “Een grapje van Maarten Littel, de ‘burgemeester’ van dit industrieterrein”, lacht Rogier.

Van Baarenbrug
Enkele weken geleden is de noodbrug vervangen door de definitieve brug. Hoe mooi zou het zijn als deze de naam ‘Van Baarenbrug’ krijgt. Tenslotte heeft de ondernemer zijn nek uitgestoken en al meer dan een jaar fietsers en voetgangers een gunst bewezen. “Wij zouden het erg leuk vinden als onze bedrijfsnaam aan deze brug wordt verbonden”, besluit Alexander het gesprek. Met pretoogjes stemt Rogier mompelend toe.

Rogier van Baaren en Alexander Renes waren zaterdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur te gast op de radio. Het gesprek met deze hard werkende ondernemers is terug te beluisteren via uitzending gemist.

Dit bericht is 1227 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief