Archieven

Dit bericht is 1212 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Toon van der Klugt is dinsdagavond door commissaris van de koning Jaap Smit beëdigd als dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. De Koninklijke benoeming van de dijkgraaf geldt voor een periode van zes jaar.

Van der Klugt (62) heeft een carrière achter de rug in het onderwijs en het bedrijfsleven. Hij was directeur-eigenaar van een grote plantenkwekerij in Bleiswijk. Daarnaast is hij al vele jaren lid van het dagelijks bestuur van ons hoogheemraadschap waarin hij veel verschillende portefeuilles had van dijkversterkingsprojecten tot de aanleg van de Eendragtspolder en financiën.

“Vanuit mijn hart voor de publieke zaak en mijn passie voor het functioneel bestuur ga ik, nu vanuit een andere rol, graag door met waar ons hoogheemraadschap voor bestaat”, aldus Van der Klugt. “Dat is voor mij de zorg voor waterveiligheid en voldoende en schoon oppervlaktewater, waardoor in dit dichtbevolkte gebied, ver onder zeeniveau, zoveel mensen goed kunnen en willen wonen, werken en recreëren. Mijn inzet is om naast deze kerntaken van het waterschap, door slim en nauw samen te werken met andere overheden, bedrijven, organisaties en burgers actief onze omgeving behalve klimaatbestendig, ook mooier en duurzamer te maken.”

Naast zijn functie als dijkgraaf is Van der Klugt voorzitter van de Regionale Belasting Groep (RBG) in Schiedam en commissaris bij de Nederlandse Waterschapsbank.

Dit bericht is 1212 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief