Archieven

Dit bericht is 1638 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Egbert van der Veen treedt terug als presentator/diskjockey van de stijldansavonden in cultureel centrum Het Bastion in Schoonhoven. De 66-jarige Schoonhovenaar vindt het na dertig jaar mooi geweest. Zaterdag 29 februari pakt hij voor de laatste keer de microfoon.

Van der Veen heeft een opvolger gevonden in de persoon van Henk Huizinga. “Hij heeft mij al diverse keren vervangen en weet wat dansen is. Henk heeft zelf lange tijd wedstrijden gedanst, dus dat komt helemaal goed. Voor dansliefhebbers verandert er weinig op de laatste zaterdag van de maand: Het Bastion blijft hetzelfde, de bediening blijft hetzelfde, alleen de dj zal iemand anders zijn.”

Reizen
Egbert en zijn vrouw Marja reizen graag. “We gaan graag op pad, maar dan zit je altijd met die dansavonden aan het eind van de maand. Moet altijd zorgen dat ik dan weer hier in Schoonhoven ben. Vandaar het besluit om te stoppen. Ik wil niet meer gebonden zijn en weg kunnen gaan wanneer we willen. Het is een mooie tijd geweest, waarin ik heel veel lieve mensen heb ontmoet.”

Van der Veen is blij dat Huizinga de dansavonden voortzet. “Een jonge gozer die deze uitdaging met twee handen oppakt.” De Schoonhovenaar ziet dat er nog steeds behoefte is aan dit soort avonden. “Vroeger hoorde het een beetje bij je opvoeding, maar ook nu is er nog een grote groep jeugd die fanatiek aan stijldansen doet, op wedstrijdniveau. Daar sta je echt van te kijken. Maar ook voor ouderen is het een prettige bewegingsvorm, in een gezellige sfeer.”

Dansliefhebbers zijn zaterdag 29 februari vanaf 20.00 uur welkom in Het Bastion voor een avondje uit met een hapje, een drankje en een dansje. Entree is vijf euro per persoon.

Dit bericht is 1638 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief