Archieven

Dit bericht is 1271 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Anja Mastenbroek en Jan Slingerland houden zaterdagochtend 18 december een opschoonactie in hun woonplaats Krimpen aan den IJssel. Met elkaar vuil prikken is het doel.

Anja en Jan, zelf actieve ‘prikkers’, willen een beweging op gang brengen. Anja vertelt: “De eerste keer de straat op gaan om andermans vuil op te ruimen voelde gek. Ik heb Jan gevraagd om samen een rondje te doen. Nu doe ik het heel regelmatig alleen en met anderen. Heerlijk: buiten zijn, bewegen, nuttig bezig zijn en mijn hoofd leegmaken in één. Bovendien krijg ik leuke complimentjes en kom je in contact met andere inwoners.”

Jan vult aan: “Er zijn mooie voorbeelden in andere gemeenten waar grote groepen inwoners met elkaar op pad gaan om op te ruimen en waar gemeente en lokale bedrijven materialen verzorgen of bijvoorbeeld het drankje achteraf sponsoren. Dat willen wij ook in Krimpen. Gelukkig zie ik ook in Krimpen steeds meer mensen prikken. Dat er veel vuil te vinden is, is niet leuk, maar als je een rondje hebt gemaakt en je ziet wat je hebt bijgedragen geeft dat wel een fijn gevoel. En iedereen kan het.”

Wie zin heeft om de 18e mee te helpen is welkom. Tijd: 10.00-12.00 uur. Vertrekpunt is de parkeerplaats bij sporthal de Boog. Er zijn ook prikkers voor kinderen.

Dit bericht is 1271 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief