Archieven

Dit bericht is 1419 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- In veel gemeenten in Nederland wordt het vergroenen van tuinen en openbare ruimten gepromoot. Onder het motto “tegels eruit, planten erin” worden bewoners en lokale instellingen aangemoedigd om tegelvloeren te vervangen door gras, bomen en planten. Dat bevordert de leefomgeving voor mens en dier en is bovendien een goede manier om de afwatering na hevige regenval te verbeteren.

Het team van de Floraschool in Krimpen aan de Lek zag er wel wat in om aan deze actie mee te doen. Het schoolplein aan de achterkant van de school dat voornamelijk door de kleuters wordt gebruikt, oogde nogal saai met eigenlijk alleen een zandbak en wat speeltoestellen op een betegelde ondergrond.  “Dat kan beter”, vonden directeur Linda Mersel en haar collega’s. In samenspraak met Joyce van der Meer van de Stichting Onderwijs Primair maakten zij een plan.

Eerste stap
Stap 1 was het vinden van de benodigde middelen want de gemeente vond het wel een prima idee maar had net als de Floraschool zelf geen potje om de verduurzaming van het plein te financieren. De thermometer die tijdens de opening van het natuurspeelplein omhoog werd gehouden, laat zien dat het gelukt is om toch het benodigde geld bij elkaar te krijgen.

Tekst gaat verder onder foto

De Medezeggenschapsraad en de Ouderraad droegen een steentje bij uit hun eigen budget, sommige ouders gingen aan de slag en een aantal leerlingen zamelde lege flessen in om het statiegeld te kunnen doneren. Een moeder verkocht zelfgebakken koekjes en kon daardoor ruim 130 euro bijdragen. “Mede dankzij al die acties kunnen we vandaag ons mooie natuurspeelplein openen”, glunderde Linda.

Groen speeltoestel
Hovenier Arnie den Ouden ontwierp het groene speeltoestel en zorgde voor de aanleg ervan. Twee leerlingen uit groep 1 en uit groep 8 mochten het lint doorknippen en gingen onder toeziend oog van de hele school en een grote groep ouders als eersten van de glijbaan.

In het publiek ook de kinderen van de 3plusgroep van de Stichting Kinderopvang Nederlek, die sinds kort twee dagen per week op de Floraschool verblijven om alvast te wennen aan het leven op de basisschool. Ook zij zullen natuurlijk van het vernieuwde plein gebruik gaan maken als ze buiten spelen.

Tekst gaat verder onder foto

Verkeersplein
Op het wensenlijstje staat nu nog het aanleggen van een verkeersplein in een andere hoek en dan kan het buitengebied van de Floraschool weer lange tijd mee.

Met het zingen van een door juf Erna geschreven lied sloten de leerlingen de opening van hun groene plein af en gingen over tot de orde van de dag.

Dit bericht is 1419 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief