Archieven

Dit bericht is 9953 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Op dinsdag 1 september starten de werkzaamheden langs het gedeelte van de C.G. Roosweg tussen de Grote Kruising en de Algerabrug. In deze fase realiseert de aannemer een onderheide busbaan en bushalte tussen de C.G. Roosweg en de nieuwe wisselstrook in. De werkzaamheden duren tot eind maart 2021. Dit is fase 5 van de werkzaamheden van het project de Grote Kruising.

Om een veilige werkruimte te creëren voor de aannemers is het noodzakelijk dat een rijstrook richting de Algerabrug dicht gaat voor al het verkeer. Omdat het hierdoor niet meer mogelijk is om voor de Algerabrug twee banen te ritsen tot een rijstrook moet op de wegen richting de Grote Kruising ook een rijstrook dicht.

Verkeer vanuit de Krimpenerwaard, vanaf de Nieuwe Tiendweg en vanaf de Industrieweg kan maar op 1 rijbaan voorsorteren richting de Algerabrug. Voor het verkeer komend vanaf de Algerabrug naar Krimpen, de Krimpenerwaard en de Stormpolder vinden er geen wijzigingen plaats. En de wisselstrook blijft zowel in de ochtendspits als avondspits open voor het verkeer.

Doelgroepenstrook alleen voor lijnbussen
De busbaan langs de N210 is tijdens de werkzaamheden alleen beschikbaar voor lijnbussen. Normaalgesproken maken ook vrachtwagens en andere vervoersbusjes gebruik van de rijstrook. Dit is gedurende de werkzaamheden niet mogelijk.

Files en vertraging
De afsluiting van rijstroken heeft gevolgen voor de doorstroming op de Nieuwe Tiendweg, de N210 en de Industrieweg. Zolang de aannemer werkt aan de busbaan en bushalte geldt deze nieuwe verkeerssituatie. Tijdens deze periode moet men rekening houden met aanzienlijke verkeershinder.

Het advies is om zoveel mogelijk de spits te vermijden of alternatieven te zoeken, zoals de fiets of het openbaar vervoer.

Rijkswaterstaat voert tot en met 17 september ’s nachts werkzaamheden uit aan de Algerabrug. Tijdens enkele nachten wordt slechts één rijbaan op de Algerabrug gebruikt voor het wegverkeer in beide richtingen.

In de advertentie in Het Kontakt van 11 augustus stond dat de wisselstrook tijdens de werkzaamheden in september aan de onderheide busbaan en bushalte was afgesloten. Dit is onjuist. De wisselstrook is afgesloten tot en met 28 augustus. Als de werkzaamheden aan fase 5 van project de Grote Kruising op 1 september starten, kan het verkeer gewoon over de wisselstrook rijden.

Kijk voor meer informatie over het project de Grote Kruising op www.degrotekruising.nl.

Dit bericht is 9953 keer gelezen

Deel dit:

3 Reacties op Vanaf 1 september ernstige verkeershinder bij Algerabrug

  • 👿 Is er ooit naar de mening van ook maar één burger gevraagd ??

  • Een half jaar 😯 lijkt me dat die busbaan beter ook door het gewone verkeer gebruikt kan gaan worden. Een alternatief voor forenzen uit krimpenerwaard is er ook niet

  • Men kan ook de verkeerslichten beter afstellen. Op de Industrieweg duurt het een uur voor je bij de brug bent. ( stukje van 2 km. ) Terwijl het aanbod op de hoofdweg, de Roosweg dan stukken minder is. De stoplichten op de Industrieweg zijn dermate slecht afgesteld dat er gemiddeld 4 auto’s door kunnen. Dit is ronduit belachelijk slecht geregeld.
    De woon/werk afstand voor mij is 22 km. en hier doe ik door deze werkzaamheden gemiddeld 1.5 uur over.
    Gemeente Krimpen, pas dit aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief