Archieven

Dit bericht is 2634 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Een grote bagger rondom het gebouw en binnen een gekrioel van werklui. Over zes weken trekken de eerste bewoners in het Vlisthuis, de 59e locatie van ‘Dagelijks Leven’. Mensen met dementie kunnen daar wonen zoals thuis, maar dan met dag en nacht gespecialiseerde zorg.

“Het is niet alleen de bouw van het huis”, maakt opstartmanager Anne-Marie van ‘t Holt (rechts op foto) duidelijk. “Welke mensen komen er straks wonen, hoe stel je het team samen, met welke huisartsen en andere partijen gaan we samenwerken enz. ” Tot ongeveer twee maanden na de officiële opening zal zij ondersteuning geven om alles gesmeerd te laten verlopen. “Bewoners hebben straks ‘thuiszorg onder één dak’ met twee grote algemene ruimtes en een activiteiten ruimte”, vertelt Anne-Marie met enigszins verheffende stem. De werkzaamheden gaan immers gewoon door met het nodige lawaai van zagen en timmeren.

Jannie Ruitenbeek (links op foto boven) is vanaf 15 maart de locatie manager. Ze is sinds november in dienst van Dagelijks Leven en vindt het zeker spannend wat komen gaat. “De meeste mensen worden doorverwezen via de huisarts of casemanager dementie”, legt Jannie uit. “Er gaat een heel proces aan vooraf waarbij ook de familie een belangrijke rol speelt.” Om in het Vlisthuis te kunnen wonen is een goed gevulde beurs niet een vereiste. De locatie manager benadrukt dat ook mensen met alleen een aow terecht kunnen.

RTV Krimpenerwaard sprak de dames dinsdag 2 februari. In bijgaande link het gesprek.

Dit bericht is 2634 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief