Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 3153 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Vanaf half april start fase 6 van project de Grote Kruising en dit duurt tot eind 2022. In deze fase gaat de Grote Kruising zelf helemaal op de schop. De huidige, verzakte fundering van de kruising wordt vervangen door een moderne fundering die voldoet aan de huidige eisen.

Automobilisten krijgen flink last van deze werkzaamheden. Op de nu al drukke route waarop de kruising ligt, is het straks nog drukker. Ook rijdt het verkeer langere tijd een andere route.

De kruising kan alleen vervangen worden als er wegen dicht gaan. Voor automobilisten hebben deze werkzaamheden de meeste impact. Zo is het niet mogelijk om over te steken van de Nieuwe Tiendweg naar de Industrieweg en andersom. En er zijn nog meer rijstroken afgesloten. Op de website www.degrotekruising.nl staat precies welke wegen dicht zijn en wat de omleidingsroutes zijn voor verkeer vanuit Krimpen aan den IJssel, de Stormpolder, de Krimpenerwaard en Capelle aan den IJssel/Rotterdam.

Het openbaar vervoer krijgt een aangepaste dienstregeling. Dit vanwege de werkzaamheden van fase 6, maar ook omdat het busstation vanaf april buiten gebruik is. Op verzoek van de RET rijdt alleen bus 97 naar Capelsebrug. Bus 98 blijft in Krimpen en krijgt een extra halte bij het zwembad. Voor fietsers en voetgangers geldt een minimale omleidingsroute. En er zijn afspraken gemaakt met de hulpdiensten, zodat zij te allen tijde een calamiteit kunnen bereiken.

Eerst staat het vernieuwen van de noordzijde van de Grote Kruising op de planning. Dit is de kant van de Nieuwe Tiendweg. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf medio april tot en met november 2021. Vanaf december 2021 tot en met juni 2022 wordt de zuidzijde van de kruising vernieuwd. Dit is de kant van de Industrieweg. Tot slot vinden er tussen juli 2022 en december 2022 werkzaamheden plaats tussen de Algerabrug en de Wethouder Hoogendijktunnel. Daar komt een busperron, waar de bussen stoppen nadat ze de Algerabrug zijn gepasseerd.

De voorgaande fases van het project bestonden uit voorbereidende werkzaamheden. Door deze werkzaamheden eerst uit te voeren, is het mogelijk om de kruising zelf te vervangen. Door de komst van de nieuwe wisselstrook en een betere ontsluiting van de Nieuwe Tiendweg kan het verkeer doorgang vinden tijdens de werkzaamheden van fase 6.

In 2019 is gestart met het project de Grote Kruising. Het project is erop gericht om de doorstroming van het verkeer op de Algeracorridor de komende tientallen jaren te verbeteren.

Dit bericht is 3153 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief