Archieven

Dit bericht is 2553 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Benieuwd hoe het met je oud-klasgenoten gaat? Stiekem hopen dat je je jeugdliefde of favoriete leerkracht van toen terugziet? Op zaterdag 1 oktober houdt CSG Willem de Zwijger een reünie voor iedereen die op school gewerkt of geleerd heeft. ‘Het loopt storm met aanmeldingen.’ 

“Er is een ‘bommetje’ ontploft vanaf het moment dat we het bericht op facebook plaatsten”, lacht Linda Bezemer. “We zetten ons schrap voor alle mensen die komen.” De scholengemeenschap viert het honderdjarig bestaan en daar hoort uiteraard een reünie bij. Linda is verzuimcoördinator en leerlingbegeleider. Samen met collega Heleen den Boer maakt ze onderdeel uit van de jubileumcommissie. Hun taak is dat de grote dag vlekkeloos verloopt. Aan het begin van de middag verwachten ze oud-leerkrachten. Vanaf 15.00 uur zijn de oud-leerlingen welkom.

Ontmoeten
Als iedereen bereikt wordt en daadwerkelijk komt, dan zijn dat naar schatting ruim 7.000 mensen. Gerekend wordt op een totaal aantal aanmeldingen rond de 1.500 personen. Om alles te stroomlijnen worden verschillende pleinen, tenten en klaslokalen ingericht om de leerjaren te bundelen. “Zo proberen we dat de mensen oud-klasgenoten kunnen vinden. Het belangrijkste is om elkaar te ontmoeten”, geeft Linda aan. De komende maanden wordt het programma verder in de steigers gezet. Een fotograaf zal zeker niet ontbreken en voor eten en drinken wordt ruimschoots gezorgd.

Kleurweek
Als financieel controller heeft Heleen budget vrijgemaakt voor de feestactiviteiten. “Een paar jaar geleden zijn we daar al mee gestart”, geeft ze aan. “Een nieuwe website en onze normen en waarden beter kenbaar maken. Dit doen we door er kleur aan te geven en dit gedurende het jubileumjaar uit te dragen.” Als voorbeeld geeft ze kleur oranje die in de week van de reünie centraal staat. “Verantwoordelijkheid is dan het thema van betreffende kleurweek.” Ook in het schoolgebouw zijn een aantal zaken aangepakt. Diverse kamers zijn gerenoveerd en voorzien van een vrolijke, kleurrijke inrichting.

Jubileummagazine
Naast alle voorbereidingen voor een geslaagde dag, zijn de dames druk bezig met een jubileummagazine. “Het wordt geen overzicht van uitsluitend honderd jaar geschiedenis”, maakt Heleen duidelijk. “We vullen het met mooie verhalen uit het verleden in combinatie met een actuele inhoud. Het magazine wordt gepresenteerd op de dag van de reünie.” Inmiddels staat de teller op ruim vijfhonderd aanmeldingen. De jubileumcommissie roept iedereen op om zo snel mogelijk aan te melden.

Ook zin in de reünie op zaterdag 1 oktober? Meld je aan via https://100jaarwz.nl/. Volg ook de facebookpagina met alle berichten en foto’s die geplaatst zijn. Wil je als vrijwilliger helpen? Stuur een mail naar:  reunie@csgwillemdezwijger.nl.

Dit bericht is 2553 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief