Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2229 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De deuren van zo’n 25 juweliers, ateliers, goud- en zilversmeden staan zaterdag 14 december open. In de avond en nacht, wel te verstaan: tijdens de elfde Nacht van het Zilver.

Vanuit een verlichte binnenstad van Schoonhoven stappen bezoekers tussen 18.00 en 00.00 uur bij hen binnen voor een avond Romantic Christmas Shopping. Op veel locaties vinden – naast het shopping van nieuwe collecties – demonstraties en winacties plaats. Bovendien dompelt het publiek zich onder in muziek, ten gehore gebracht vanaf het stadhuis en bij de Grote Kerk aan de Haven.

Studenten van Vakschool Schoonhoven – voor deze avond te vinden aan Haven 47 – begeleiden het zelf smeden van een zilveren lepeltje. In het Zilvermuseum vindt een ZilverQuiz plaats. Bij Galerie Meesters van de Zilverstad in de Veerpoort staat tijdens de Nacht van het Zilver ‘Meet the Maker’ centraal: goudsmeden Femke Toele, Evelien Scharphorn en Janneke de Bruijn zijn aanwezig in de galerie.

Verderop in de Veerstraat viert Atelier Q haar eenjarig bestaan met een kerstboom vol cadeauzakjes die bezoekers mogen plukken. Alle deelnemers en hun locaties staan vermeld in het programmaboekje van de Nacht van het Zilver, uitgedeeld op zaterdag 14 december.

Opening atelier PASSì
Galerie en atelier PASSì, sinds kort gevestigd in de gerestaureerde monumentale Jan Kortland kleuterschool, opent tijdens de Nacht van het Zilver 2019 voor het eerst haar deuren. De galerie biedt een podium aan jonge en gerenommeerde kunstenaars en is gespecialiseerd in zilver smeedkunst.

VIP-lounge
Achter de Blauwe Deur is een VIP-lounge ingericht, een initiatief van een van de organisatoren van ‘de Nacht’, Orly Trost. Orly: “Hier zijn bezoekers welkom op vertoon van een bewijs van hun aankoop tijdens de Nacht van het Zilver. En ook sponsoren heten we hier welkom, want we zijn ontzettend blij dat zij de Nacht mogelijk maken.” Medeorganisator Stefan van Beeten sprak eerder al: “Het bedrijfsleven van Schoonhoven heeft zich uitermate ingezet. Echt ‘vrienden van de Nacht’: zo noemen wij hen.” Net voor de Blauwe Deur, op de Stenenbrug, staat een Ford Mustang die Schakel Autogroep beschikbaar stelt voor een winactie.

Meer informatie over de Nacht van het Zilver en de locaties is te vinden op: Nachtvanhetzilver.inschoonhoven.nl.

Dit bericht is 2229 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Een reactie op Veel belevenissen tijdens Nacht van het Zilver 🗓

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief