Archieven

Dit bericht is 2331 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De GGD Hollands-Midden krijgt veel vragen over de uitbraak van hepatitis A (geelzucht) op basisschool De Vlieger in Schoonhoven-Noord. Verontruste ouders willen weten welk risico hun kinderen lopen om besmet te raken. Op haar website geeft de GGD antwoord op de vragen.

Afgelopen donderdag werd bekend dat enkele leerlingen van De Vlieger recent besmet zijn met hepatitis A. Het gaat om drie kinderen in de onderbouw, een in de bovenbouw en een leerkracht.

Daarnaast zijn twee leerlingen van een school voor voortgezet onderwijs in Schoonhoven besmet; zij zitten elk op een andere locatie.

De GGD heeft besloten om alle leerlingen van de basisschool te vaccineren om de kinderen te beschermen tegen hepatitis A en verspreiding van de ziekte te voorkomen. Het gaat vooralsnog om ongeveer 220 kinderen en de medewerkers van de school.

Hepatitis A is een besmettelijke ziekte. Mensen krijgen het door een virus. Door het virus kan een ontsteking van de lever ontstaan. Hepatitis A komt weinig voor in Nederland. Het wordt ook wel besmettelijke geelzucht genoemd.

Dit bericht is 2331 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief