Archieven

Dit bericht is 1350 keer gelezen

LEKKERKERK – Aan de 57e editie van de Ronde van Lekkerkerk doen komende donderdag 30 mei heel wat wereldtoppers mee. Net als in voorgaande jaren staat het vrouwenwielrennen centraal op het programma van de wielerronde. Op Hemelvaartsdag staan voor hen een korte tijdrit en een criterium gepland.

Tot de deelneemsters behoren onder meer meervoudig wereldkampioene baanwielrennen Kirsten Wild, titelverdedigster Amy Pieters, oud-wereldkampioene en Deens kampioene Amalie Dideriksen, Japans kampioene Eri Yonamine, Puck Moonen en Irene Schouten.

De Ronde van Lekkerkerk wordt een waar kampioenenbal. Naast bovengenoemde rensters doet bijvoorbeeld ook voormalig wereldkampioene veldrijden Thalita de Jong mee, evenals de huidige wereldkampioene veldrijden bij de belofte vrouwen Inge van der Heijden. Karlijn Swinkels, in 2016 mondiaal de beste tijdrijdster bij de junior vrouwen, is erbij en met Lorena Wiebes staat ook de voormalig Europees kampioene bij de juniores aan het vertrek. Wiebes is dit seizoen één van de grote revelaties. Ze won onder meer Nokere Koerse en drie etappes en het klassement in de Tour of Chongming Island, een meerdaagse wedstrijd op World Tour niveau.

Tijdrit gevolgd door criterium
Tien van de meest prominente deelneemsters aan het criterium rijden om 13.45 uur eerst een korte tijdrit over één ronde. Zo stellen zij zich één voor één voor aan het publiek en rijden ze alvast om een eerste prijs. De Rotterdamse veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado is daarbij de eerste die van start gaat, terwijl drievoudig winnares van het criterium Amy Pieters de laatste is. Om 14.20 uur start het criterium voor de vrouwen, waaraan bijna dertig professionele rensters deelnemen en ook nog eens minstens evenveel clubrensters.

Volledig programma
De vrouwen vormen de ‘hoofdact’ in het sportieve programma van de 57e Ronde van Lekkerkerk, maar er is meer. Om 12.15 uur gaat de wielerronde namelijk van start met een wedstrijd voor de amateurs mannen. Als de tijdrit en het criterium van de vrouwen zijn afgewerkt, wordt ook nog de wielerkoers voor elite/beloften mannen verreden. Met renners als Roy Pieters, Robin Wennekes, Melvin van Zijl, Eddy van IJzendoorn, Koos Jeroen Kers, Mitchell Huenders en titelverdediger Eddy Gödde staat ook daar een heel sterk rennersveld aan het vertrek. Voorafgaand aan de wielerronde wordt om 10.00 uur op het wielerparcours de Hemelvaartsdagloop georganiseerd.

Dit bericht is 1350 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief