Archieven

Dit bericht is 1848 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De veerdienst tussen Schoonhoven en Groot-Ammers ligt momenteel stil. Door de storm is donderdagochtend rond zes uur één van de veerponten in Schoonhoven lekgeslagen. 

In de zijkant van het schip is een groot gat ontstaan, waardoor een machinekamer vol water is gelopen. Dat meldt brandweer Schoonhoven op Twitter. “We hebben de situatie gestabiliseerd en Veerdienst Schoonhoven geassisteerd met het wegpompen van het water.”

Duiker moet lek dichten
Het is volgens de veerdienst niet mogelijk om met de andere pont te varen, omdat er geen ruimte is om naast de kapotte veerpont aan te meren. “Het lek moet eerst worden gedicht. Daarvoor moet er een duiker het water in. Als dat is gedaan dan kan deze veerpont worden weggevaren en kan de andere pont weer aanmeren”, laat veerdienst Schoonhoven weten.

De veerdienst zegt nog niet te weten hoe lang het zal duren voor ze weer kunnen varen. “Het zal op zijn vroegst vanmiddag zijn, maar hoe laat is nog onduidelijk.”

UPDATE 12:30 uur: Veerdienst Schoonhoven meldt dat het gat inmiddels is gedicht en er dus met de andere veerpont weer aangemeerd kan worden. De dienstregeling naar Groot-Ammers wordt dus weer hervat. Wel met maar één pont.

 

Dit bericht is 1848 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief