Archieven

Dit bericht is 763 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Er kan sinds kort veiliger gewandeld worden naast het voor fietsers aangelegde Waterliniepad in de Krimpense wijk Lansingh Zuid.

In het voorjaar van 2021 werd de fractie van de Stem van Krimpen benaderd door een wijkbewoonster van Lansingh Zuid met de vraag waarom er geen voetpad was langs het Waterliniepad in Lansingh Zuid, een stuk natuurterrein van Krimpenerhout.

Raadslid Saskia Oudshoorn van Stem van Krimpen: “Toevallig vroeg ik me destijds hetzelfde af. We zaten in de lockdown en net als nu is buiten recreëren één van de weinige dingen die konden. In Lansingh Zuid is het Waterliniepad, rond het water, een populaire wandelplek. Echter, hier was alleen een fietspad, één smal pad voor fietsers, twee richtingen op.”

Het fietspad wordt druk bereden. Mensen die wandelen, moeten daar regelmatig uitwijken voor fietsers of groepen wielrenners. Oudshoorn: “Een onwenselijke en onveilige situatie. Mijn collega bij Stem van Krimpen, Margot Wekker, is lid van de adviescommissie van de Groenalliantie. Contact met hen was daardoor snel gelegd.”

Margot Wekker: “De bestuurssecretaris van de Groenalliantie, Rick van Keulen, werkzaam bij Staatsbosbeheer, ging voortvarend aan de slag met ons verzoek. Hij voerde het betreffende project/pad bij de Provincie op met een zogenaamde Corona-subsidie. De beschikking werd snel verleend en het voetpad is aangelegd.”

Oudshoorn: “Een super mooi voorbeeld van hoe betrokkenheid van inwoners snel kan leiden tot een nuttige en gewenste aanpassing in de buitenruimte. Dit voetpad maakt recreatiegebied Krimpenerhout weer een beetje mooier en als er iets duidelijk geworden is de afgelopen periode, is het wel hoe belangrijk de natuur en fijn buiten wandelen is. Dat dit nu daar veilig kan, zonder het risico te lopen dat je van je sokken gereden wordt, is een ontwikkeling die zeker weten door mij en veel andere Krimpenaren van harte wordt toegejuicht.”

Dit bericht is 763 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief